Etusivu

Tervetuloa sivuilleni!

Kiitos kaikille minua eduskuntavaaleissa 2019 äänestäneille! 399 ääntä eduskuntavaaleissa velvoittaa minua toimimaan yhteisten asioiden eteen entistä pontevammin. Teen ja ajan juuri niitä asioita, joita vaaliteemoissanikin nostin esiin ja pidin ääntä. 

Seuraavat vaalit ovatkin jo 2021 järjestettävät kuntavaalit. Olen valmis ottamaan haasteen vastaan, sinun tuellasi. 

Tahdon tuoda Helsingin kaupunginvaltuustoon tiedollajohtamisen kulttuurin, joka näkyy ja tuntuu myös tavallisen Helsinkiläisen arjessa.  

Nyt ja tulevaisuudessa päätöksentekijöiltä edellytetään tiedolla johtamisen tietoja ja taitoja. Päätöksenteon tulee perustua tutkittuun ja koettuun tietämykseen asioista ja ilmiöistä tässä ajassa. Vaikuttavaa päätöksentekoa ei tehdä mutu-tuntumalta.  Päätösten perusteena tulee olla aina riittävän laaja analyysi päätösten  vaikuttavuudesta talouteen, työllisyyteen ja ympäristöön.  

Korona-pandemia on haastanut meidät kaikki uuteen normaaliin. Etätyöskentely, perheen hyvinvointi ja lähimmäisten auttaminen ovat meille kaikille nyt tärkeä osa arkea.  Yksin emme voi paljonkaan tehdä asian eteen, mutta yhdessä olemme vahvempia vastaamaan tähänkin haasteeseen. Oikean tiedon saaminen asiasta on ensiarvoisen tärkeää tässä tilanteessa.  Toimitan Radio Vapaa Helsingin nettiradiossa Koronakatsausta. Radiokanavalle pääset tästä linkistä

 

Kuntapolitiikasta

Meillä Helsingissä valtuusto on kunnostautunut tekemään päätöksiä, välittämättä kaupunkilaisten enemmistön mielipiteistä. Näin ei voi jatkua. Esimerkkejä näistä päättömistä edellisen valtuuston päätöksistä on monia. Nykyinenkin on näissä jo ehtinyt kunnostautumaan.  Guggenheimin suhteen voidaan sentään olla vähän aikaa rauhassa, mutta koville sekin taisto otti. Yleiskaavan 2050 hyväksyminen edellisen valtuuston toimesta on kaupunkilaisia aliarvostava. Päätöksen myötä, valtuusto hyväksyi samalla väärin perustein tehdyt väestöennusteet, joita sitten käytettiin ylimitoitettujen rakentamissuunnitelmien pohjatietona. Ei näin, ei missään nimessä. Ennusteiden tekeminen on perustuttuva muuhunkin kuin utopistisiin epärealistisiin olettamiin.

Me kaupunkilaiset maksamme kovan hinnan päätöksistä, joilla ei ole päätä eikä häntää. Hoidetaan vanhusten ja ikäihmisten asiat kuntoon, lapsia ja nuoria unohtamatta. Autetaan niitä helsinkiläisiä, jotka apua tarvitsevat. Asunnottomuuden hoitaminen olisi mielestäni nykyisen valtuuston ensisijainen tehtävä. 

Koulutus-, sosiaali- ja terveydenhuoltopolitiikasta

Jokaisella Suomalaisella tulee olla mahdollisuus arvokkaaseen elämään, nuorille tulee antaa mahdollisuus työntekoon heti koulusta valmistumisen jälkeen. Lapsia ja nuoria tulee tukea ja kannustaa harrastuksiin ja aktiivisuuteen. Panostus nuorten koulutukseen ja harrastustoiminnan tukemiseen on merkittävässä roolissa. Lapsiperheitä tulee tukea kaikin tavoin. Meillä ei ole enää yhtään varaa hukata sukupolvia lyhytjänteisen päätöksenteon ja säästöpolitiikan johdosta.

Terveydenhuollon tulee olla asiakaslähtöistä ja tarpeenmukaiseen hoitoon on päästävä ilman viiveitä.

Vanhusten asiat on saatava kuntoon. Heidän ansiostaan Suomi on se maa, jossa tänään elämme. Itsenäisinä ja omista asioistamme päättävinä. Annetaan tästä se arvostus, joka heille kuuluu. Pelkkä kiitos ei enää riitä. Tehdään asioita ja päätöksiä, joilla osoitamme myös kunnoituksemme heille.

Maahanmuuttopolitiikasta

Maahanmuuttopolitiikan tulee olla järkevää. Annetaan apua niille, jotka sitä tarvitsevat. Asiat tulisi pyrkiä ratkaisemaan lähtömaissa tai niiden lähialueilla. Tarvitaan jämäkkiä ja ripeitä päätöksiä, että saadaan Etelä-Euroopan vastaanottokeskukset toimintaan EU -rajojen ulkopuolelle. Pakolaisten lähtömaissa tilanne saadaan kyllä tietyllä aikavälillä stabiiliksi ja siihen tarvitaan ennenkaikkea EU-tasolla ripeämpää päätöksentekoa. Tämä asia vaikuttaa kaikilla hallinnon tasoilla ja eniten juuri kuntatasolla. 

Teollisuuspolitiikasta

Teollisuuden työpaikat tulee säilyttää Suomessa! Tehtaiden ja tuotantolaitosten sulkemiset eivät ainakaan auta kestävyysvajeen tai hyvinvointivaltion tarvitseman korjausliikkeen tekemiseen. Valtion omistamia yhtiöitä ei tule myydä ulkomaisille monikansallisille yhtiöille, vaan niitä tulee kehittää ja turvata niiden toiminta nyt ja tulevaisuudessa. Kuten nyt jo on nähty, myynti tulee kalliiksi kansalaisillemme. Tarvitaan oikeasti tekoja, ei juhlapuheita.

Juhlapuheiden aika on ohi

Ikärasismi jyrää työmarkkinoilla, nuorisotyöttömyys kasvaa ja syrjäytyminen siinä samassa hoitojonoista puhumattakaan.

Juhlapuheissa ollaan kyllä valmiita tekemään kaikki toimet edellä mainittuihin asioihin, mutta miten on käytännössä? Miksi leipäjonot kasvavat vuosi vuodelta? Miksi asunnottomuutta ei saada hoidettua? Miksi eriarvoisuus ja terveyserot kasvavat eri väestöryhmien välillä? Päätöksentekijällä tulisi olla mielestäni kokemusta työttömyydestä, pätkätöistä, omaishoitajuudesta ja luukulta luukulle juoksuttamisesta. Vain siten voidaan taata, että päättäjä ymmärtää tekemiensä päätösten seuraukset. Vain äänestämällä näitä asioita kokenutta päätöksentekijää voit osaltasi vaikuttaa, että päätöksentekijä on ajantasalla niistä asioista mitä arjessa ihmiset kohtaavat.

Millä tavoin ilmastomuutoksella pelottelu auttaa lukuisaa joukkoa köyhyysloukkuun ajettuja ikäihmisiä, jotka joutuvat joka päivä miettimään ostaako lääkkeitä vai ruokaa?

Kiitos kaikille äänestäjilleni ja tukiryhmäläisilleni tähänastisesta tuesta ja kannustuksesta. 

Malminkartanossa 13.11.2019
Marko Ekqvist 
#marko2021 #vaalit2021 #perussuomalaiset #pshelsinki #perussuomalainenhelsinki

Twitter: @MarkoTJEkqvist

Facebook

Katso tästä linkistä myös Uuden-Suomen Puheenvuoroblogini: Lempiaiheinani mm. talous-, terveys- ja ilmastopolitiikka.

Kuuntele myös Radio Vapaa Helsingin nettiradiota tästä linkistä!

asunnottomuus bioenergia COVID-19 demokratia eduskuntavaalit ehdokkaat ekqvist Helsingin valtuustoon 2012 energia energianmuuntotekniikat energiaomavaraisuus energiapolitiikka hallitus Heka Helsinki HOK-Elanto hämeentien vaalitoimisto innovaatiot kansantalous kaupunginvaltuusto korona koulutus kuntavaalit 2012 lähipalvelut maakuntauudistus mielenterveyspalvelut nuorten työttömyys osaamisen rapauttaminen palvelujärjestelmä perussuomalaiset PS auto SARS-Cov-2 SOTE tartuntaketjut turve turvetuotanto työllistäminen työllisyys työpaikkojen pysyvyys vaalikiertue vaalikoneet vaalitoimisto vaalityö vientiteollisuus viikon varrelta yrittäminen

Vastaa