Alueellistaminen ei lisääkään maakuntien vaurautta

Alueellistamispolitiikkaa on harrastettu ainakin vuodesta 2001 lähtien, kun Matti Vanhasen (kesk) hallitus päätti valtionhallinnon ”pirstaloinnista” maakuntiin. Tuolloin tavoitteena oli siirtää (=lue: pakkosiirtää) Helsingistä maakuntiin 4000-8000 työpaikkaa (HS 9.3.2013). Alueellistaminen sinänsä on ideana erinomainen, tosin toteutustapa ei vaikuta kovin loppuun asti mietityltä. Toiminnallisuuden lisääminen maakuntiin keinotekoisesti on kuin koittaisi pumpata ilmaan reikäiseen sisäkumiin. Hesarin jutussakin oli otettu malliesimerkiksi Fimean siirtofarssista Helsingistä Kuopioon.

Mutta tärkein pointti tulee tässä: VATT on sittemmin selvittänyt lisääkö/lvähentääkö ”pakkosiirtopolitiikka” työpaikkoja maakunnissa. Selvityksen mukaan tähän viittaavaa ei ole havaittu.

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): hallitus, kansantalous, sarkasmi, valtionhallinto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.