Arvioni nykyhallituksen kyvystä hoitaa kilpailukykyyn ja työllisyyteen liittyviä asioita

Jäynähallitus

Nykyhallituksen toimet ja päätökset vaikuttavat lähinnä naurettavilta jäyniltä, joilla ei ole ollut mitään vaikutusta työllisyyskehitykseen. Toimet ovat olleet lähinnä kosmeettisia ja mitään sellaista konkreettista asiaa, joiden avulla tilanne olisi edes hivenenkin paranemaan päin ei ole näköpiirissä.

Ei tarvitse olla tilastonikkari, kun voi todeta tämän asian täältä.

Enempää ei voi vaatia mitä on syntyessään saanut, näinhän se menee.

Nykyhallituksen toimien korjaamiseen menee kymmeniä vuosia

Väärää politiikkaa ja ”äänestäjien kalastelua”. Nyt tehtyjen vahinkojen korjaamiseen menee yksi sukupolvi ellei kaksi. Muutosten tekeminen on tulevaisuudessakin vaikeaa, kun suhmurointi on viety virkakoneistoon ja valinnat virkamiehistöön on tehty tehtävään valitun puoluekirjan mukaan (sdp, kok).

Osaamisen rapauttaminen

Hyvä ja ajankohtainen nykyhallituksen ”aikaansaannos” on tämä sektoritutkimuslaitosten alasajo kehysriihessä päätetyillä leikkauksilla. Ei voi kuin ihmetellä tätäkin lyhytnäköisyyttä. Vaihtopenkille ollaan laittamassa asiantuntijoita, joiden työn tulokset eivät välttämättä näy ensiviikolla, mutta ovat pitkällä tähtäimellä arvokasta pääomaa koko kansantalouttamme ajatellen.

Sanoisin kilpailukyvynkin kannalta arvokasta.

Miksi Urpilainen & co puhuu kilpailukyvyn nostamisesta kun ei tee mitään asian eteen? Ai niin, onhan hallitus jo tehnyt päätöksen leikata 30 milj. eur STM:n alaisten tutkimuslaitosten budjeteista. Päätökset tulisi tehdä aina siten, että ensin tulee Suomen kansan etu ja sitten, kun oman maan asiat on hoidettu niin voidaan katsoa onko mahdollisuutta osallistua mm. Saksan pankkien tukemiseen.

Esimerkkejä näistä ”oudoista päätöksistä”, jotka eivät edes kuuluisi Suomen kansan hoidettavaksi löytyy jo useita…ja lisää on tulossa…(kts. lisätietoja täältä mm. löysäilystä eurokriisin hoidossa)

Jaa, miksi otin esille tämän edellisen kappaleen asian tässä kohtaa, no siksi, kun kaikki edellä esitetyt asiat ovat kytköksissä toisiinsa. Mutta, palataanpa nyt takaisin otsakkeen aiheeseen…..

Mitä tämä osaamisen rapauttaminen tarkoittaa käytännössä? No ainakin sen että lähitulevaisuudessa asiantuntemusta useita vuosia kartuttaneet ja työlleen omistautuneet määräaikaiset poistetaan ensiksi (ai niin nehän on jo poistettu tai ne jotka ovat jäljellä niin heille uskotellaan: ”tee nyt vielä tämä projekti valmiiksi niin katsotaan sitten syksyllä voidaanko sopimustasi jatkaa (=lue: ellet saa tätä viiden hengen työpanokselle vuodeksi tarkoitettua työtä valmiiksi kolmessa kuukaudessa, niin emme voi jatkaa sopimustasi)….  HAH HAH HAH ja sitten seuraavaksi aletaan kyräilemään ja hakemaan tekosyillä irtisanottavia virkasuhteisista henkilöstöryhmistä. Mahdollisesti pitkänkin menestyksekkään työuran tehneet tutkijat, asiantuntijat, suunnittelijat ja tunnolliset puurtajat tosta vaan kenkää. Huh huijaa ja hoh ho. Kyllä työteho pysyy korkealla….ties vaikka tuottavuuskin paranisi kun odotellaan irtisanomisilmoitusta?

Lisätietoja tästä budjettileikkauksesta ja siihen liittyvästä tapahtumasta tällä viikolla löytyy täältä.

Toivoisin näin viime vuonna vaihtopenkillä olleena, hieman sellaista yksinkertaista asiaa kuin: JÄRJENKÄYTTÖ ON SALLITTU.

Yhteiskuntavastuu

Työttömyys ja siitä seuraavat vaikutukset eivät näy pelkästään yksilössä vaan vaikuttaa koko hänen lähipiiriinsä. Näistä epäsuorista vaikutuksista ei paljon puhuta, mutta on aivan selvää, että vaikuttaa keskimäärin irtinsanottujen henkilöiden lukumäärä kertaa 3-4. Moninkertaisia kustannuksia koituu terveyshaitoista sekä puhumattakaan perheiden lasten pahoinvoinnista ja muista sosioekonomisista vaikutuksista.

Kuka maksaa nykyhallituksen pelletouhun?

Kuka nämä irtisanomisten, lomautusten, osaamisen rapauttamisen vaikutuskustannukset sitten hoitaa? No ei ainakaan päätökset nyt tehnyt nykyhallitus, koska heillä ei tule olemaan mandaattia enää tämän kauden jälkeen. Maksumiehinä ovat sadat tuhannet työttömät, pienituloiset ja arkipäivän sankarit, jotka sinnittelevät toimeentulonsa rajoilla seuraavaan rahapäivään.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvioni nykyhallituksen kyvystä hoitaa kilpailukykyyn ja työllisyyteen liittyviä asioita

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Aiemmin poliittisena neuvonantajana Euroopan parlamentissa. / Policy Advisor EP/ECR (2023-24). Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022-23). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #100pushupperday #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025 Motto: "Kaikki muu on turhaa paitsi etunojapunnerrukset" ---- Master of Science in Energy Economics and Environmental Technology. Former Policy Advisor in the European Parliament (EP/ECR) (2023-24). Member of the Social, Health, and Rescue Committee's Individual Affairs Division (2021- ). Deputy Member of the Board of Helsinki City Housing Company (HEKA), elected by the residents (2022-23). Secretary of PerusÄijät ry (2022- ). Since 2014, actively participating in extreme obstacle course races. My free time is spent on sports that require strength, agility, and endurance. #100pushupperday #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025 Motto: "Everything else is useless except push-ups."
Kategoria(t): hallitus, Helsinki, kansantalous, kokoomus, kritiikki, syrjäytymisen ehkäisy, valtionhallinto, veronmaksajat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.