Asunnottomuus, leipäjonot ja sairaiden kohtelu

Kun minut valitaan valtuustoon, niin laitan ensimmäiseksi työnalle asunnottomuuden poistamisen pääkaupungistamme. Kyytiä saavat silloin myös sosiaali- ja terveystoimen viranhaltijat, jotka eivät ole kyenneet hoitamaan asiaa. Aikaa ja rahaa on kyllä ollut, mutta samalla ikävä kyllä tahtotila on puuttunut. ”Tämä ei varsinaisesti kuuluu toimialueemme piiriin” tai ” ..valitettavasti tämän kaltaisia väliinputoaja tapauksia esiintyy täällä meidän hallinnoimalla alueellamme” -ovat tuttuja sananparsia, joita olen itsekin saanut kuulla kun olen ollut hakemassa apua. Perheessäni on sairastettu paljon ja sairastetaan edelleenkin. Hakiessani apua Helsingin kotihoidolta, on suora vastaus ollut ” …olette väliinputoajaperhe…”. Aika lohduttavaa kuultavaa hädän hetkellä, vai mitä?.

Toinen seikka, johon paneudun, ovat leipäjonojen asiakkaat. Miten on mahdollista, että Suomalaisessa hyvinvointivaltiossa, Suomen pääkaupungissa on asukkaita joiden ravinnon saanti hoituu yksinomaan tai pääosin jonottamalla ruokaa ja leipää? Eikö tämä kerro jo sitä että joku mättää sosiaalihuollon osalta rakkaassa pääkaupungissamme?

Eikö asioihin voi puuttua ja vaikka tarjota apua ennen kuin asukkaat luisuvat alamäkeen? ONKO mahdollista edes harkita ennaltaehkäiseviä toimia? Monessa tapauksessa ennaltaehkäisevillä toimilla saavutettaisiin paremmat tulokset sekä asiakkaan että järjestelmän näkökulmasta.

Ehdottaisin, että kaupunginjohtajamme asioisivat vaalien jälkeen kuukauden ajan leipäjonossa, asuisivat samalla ulkona ja koittaisivat samaan aikaan päästä hakemaan apua Haagan sosiaalihuollon toimipisteestä. Luulenpa että ei taida onnistua tai ainakin tämä simulaatio joudutaan keskeyttämään.

Olen itse kokenut kaikki otsakkeen asiat ja täytyy myöntää että on ollut opettavaista ja samalla hyväksi havaita kuinka ”hyvin” HYVINVOINTI-Helsinki toimii ja antaa palveluita asukkailleen. Tuossa tilanteessa asukas jätetään aivan yksin ratkomaan asioitaan ja lähinnä taktiikkana uuvuttaa asiakas juoksuttamalla häntä luukulta luukulle.

Edellä kuvattuihin asioihin tulee muutos kun pääsen valtuustoon kaudeksi 2013-16.

terv. nimimerkillä ”kokemusta on”

 

 

 

 

 

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1047
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414294

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki, ikääntyneiden palvelut, lähipalvelut, lapsiperheet, mielenterveyskuntoutujat, sosiaalihuolto, syrjäytymisen ehkäisy, terveydenhuolto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.