Etusivu

Tervetuloa sivuilleni!

Olen käytettävissä vuoden 2023 eduskuntavaaliehdokkaana Helsingin vaalipiirissä, mikäli piirimme näin päättää. 

Päätöksentekijöillä tulee olla riittävät tiedot ja taidot tiedollajohtamisesta. Tuon omalta osaltani päätöksentekoon tietämyksenhallinnan elementtejä, joissa pääosassa on suomalaisten hyvinvointi ja sujuva arki. Kuntavaalitulokseni 2021  valtuuttamana toimin tällä hetkellä SOTE-lautakunnan jaoksen jäsenenä.  Toimin myös viimeistä kaksivuotiskautta Työmaahuolto Oy Ab:n hallituksen puheenjohtajana.

Viime eduskuntavaaleissa 2019 äänimääräni oli 399. Vuoden 2015 vaaleissa sain 515 ääntä. 

Korona-pandemia on haastanut meidät kaikki uuteen normaaliin. Etätyöskentely, perheen hyvinvointi ja lähimmäisten auttaminen ovat meille kaikille nyt tärkeä osa arkea.  Yksin emme voi paljonkaan tehdä asian eteen, mutta yhdessä olemme vahvempia vastaamaan tähänkin haasteeseen. Oikean ja oikea-aikaisen tiedon saaminen asiasta on ensiarvoisen tärkeää tässä tilanteessa.  Nykyisen hallituksen poukkoileva ja hidas päätöksenteko on johtanut mm. tapahtumateollisuuden alasajoon. Osa siellä toimineista toimijoista löi hanskat tiskiin jo ensimmäisenä koronavuotena. Moni alalla ollut vaihtoi alaa, koska ei nähnyt muuta ulospääsyä tilanteelle. Hallitus pääministerin suulla lupasi tukea, mutta todellisuus oli aivan toinen. Mitään konkreettista ei tehty asioiden korjaamiseksi. Tapahtumateollisuuden lisäksi hitaus päätöksenteossa on johtanut useiden muiden toimialojen yritysten toimintojen alasajoon. Pääministeri ja koko hallitus vastaa näistä asioista viimeistään sitten vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Kiukustuneet ja ahdinkoon ajetut kansalaiset eivät unohda saamaansa kohtelua. 

 

Tärkeitä teemojani

Haluan olla vaikuttamassa valtakunnan tulevaisuuteen ja edistää omalta osaltani tiedolla johtamista päätöksenteossa. Teemani kumpuavat omista kokemuksistani tai omaan ammatilliseen osaamiseeni liittyvistä asiakokonaisuuksista. Teemoissani haluan korostaa sujuvaa arkea, joka käytännössä tarkoittaa palveluiden helppoa saatavuutta ja samalla sitä, että kansalaiset kokevat olonsa turvalliseksi. Päiväkodit läheltä asuinpaikkaa, turvallinen koulutie, ikäihmisten palveluiden tulee olla helposti saatavilla ja tietöistä ei saisi aiheutua kohtuutonta haittaa arkeen. Yhteenkuuluvuus ja yhdessä tekeminen ovat tekijöitä, joiden avulla voimme luoda yhteiskunnan, jossa vallitsee luottamus ja osallisuuden kokeminen.

Kohtuuhintainen asuminen ja toimivat asuntomarkkinat ovat tärkeä kasvun ja toimivan kaupungin mittari.
Haluan olla kehittämässä ja mahdollistamassa kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa. Asuntotarjontaa monipuolistamalla pystytään vaikuttamaan alueiden välisiin hyvinvointieroihin ja tällä tavoin alueiden välinen eriytyminen saadaan vähenemään.

Energian muunto. Helsinki aikaistaa hiilineutraaliustavoitteensa vuodesta 2050 vuoteen 2035. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Helsinkiin on saatava varsin nopealla aikataululla kestävä ja korvaavan energiajärjestelmä. Haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen, että tehtävät ratkaisut edustavat teknologiaa, joka tietyssä mielessä tulee näyttämään suuntaa myös koko valtakunnan tason energiajärjestelmien muutokseen. Siirrymme pikkuhiljaa hiilitaloudesta uuteen hiilivapaaseen energiajärjestelmään, jossa uusituvilla energianmuuntoteknologioilla tulee olemaan merkittävä rooli. Geoterminen energia ja sen suurimittakaavainen hyödyntäminen on toki yksi osa tätä kokonaisuutta, mutta ei ratkaise aivan kaikkia tarpeita siirryttäessä kohti uudenlaista energiajärjestelmää.

Liikennejärjestelmän toimivuus ja kestävien liikennemuotojen edistäminen tulee tehdä tasapainoisesti siten, että kaikkia liikennemuotoja kehitetään ja elinkeinoelämän edellyttämän liikenteen kilpailukyky turvataan.

Kiitos kaikille äänestäjilleni ja tukiryhmäläisilleni tähänastisesta tuesta ja kannustuksesta. 

Malminkartanossa 18.2.2022 
Marko Ekqvist  
#marko2023 #vaalit2023 #perussuomalaiset #pshelsinki #perussuomalainenhelsinki

 

SOME-linkit ja muut kanavat, joita kannattaa seurata myös vaalien välillä. 

Twitter : @MarkoTJEkqvist

Facebook

Instagram

Katso tästä linkistä myös Uuden-Suomen Puheenvuoroblogini: Lempiaiheinani mm. talous-, terveys- ja ilmastopolitiikka.

Twitch -suoratoistopalvelu

Youtube-kanava1: Yhteiskunta ja politiikka

Youtube-kanava2: Marko valtuustoon

Seuraa myös toimittamaani nettiradiokanava-alustaa tästä osoitteesta: radiovapaa.fi.

Toimitan myös Radio Vapaa Helsingin – nettiradioon lehtikatsauksia ja ajankohtaisia uutisia. Radiosoitin toimii kaikissa selaimissa tai sitten lataa puhelimeesi StriimiRadio -sovellus, josta löytyy myös Radio Vapaa Helsinki.

Lähetä viestiä Radio Vapaan toimitukseen, mikäli haluat äänesi kuuluville nettiradiossa: toimitus at radiovapaa.fi.

asunnottomuus bioenergia COVID-19 demokratia eduskuntavaalit ekqvist Helsingin valtuustoon 2012 energia energianmuuntotekniikat energiaomavaraisuus energiapolitiikka hallitus Heka Helsinki HOK-Elanto innovaatiot kansantalous kaupunginvaltuusto korona koulutus kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2021 lähipalvelut maahanmuutto maakuntauudistus mielenterveyspalvelut nuorten työttömyys osaamisen rapauttaminen palvelujärjestelmä perussuomalaiset PS auto SARS-Cov-2 SOTE tartuntaketjut tuottavuus turve työllistäminen työllisyys työpaikkojen pysyvyys työperäinen maahanmuutto vaalikiertue vaalikoneet vaalityö vientiteollisuus viikon varrelta yrittäminen

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 936
Tänään: 2
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 177085

Vastaa