Etusivu

Tervetuloa sivuilleni!

Aloitin työt Euroopan parlamentissa 14.7.2023. Toimin ECR-ryhmän poliittisena neuvonantajana. Kollegani Mariam Nozadzen kanssa osallistumme EMPL-valiokunnan kokouksiin. Seuraamme toki myös muiden valiokuntien kokouksia ja päätöksentekoa, valmistelemme lakiluonnosten muutosesityksiä, taustadokumentteja ja täysistuntoihin Strasbourgissa ja Brysselin mini-istuntoihin. Itse seuraan täysistuntoihin liittyen myös REGI-valiokunnan esityksiä. Valmistelemme myös kirjallisia kysymyksiä komissiolle  ja osallistumme Suomen MEP:n delegaatiotyöhön. Varsin mielenkiintoinen työ ja Suomi edellä mennään.  

 

Brysselissä 3.9.2023 

Marko Ekqvist (ps.) Policy Advisor / Polittinen neuvonantaja ECR

Tärkeitä teemojani nyt ja tulevaisuudessa

Haluan olla vaikuttamassa valtakunnan tulevaisuuteen ja edistää omalta osaltani tiedolla johtamista päätöksenteossa. Teemani kumpuavat omista kokemuksistani tai omaan ammatilliseen osaamiseeni liittyvistä asiakokonaisuuksista. Teemoissani haluan korostaa sujuvaa arkea, joka käytännössä tarkoittaa palveluiden helppoa saatavuutta ja samalla sitä, että kansalaiset kokevat olonsa turvalliseksi. Päiväkodit läheltä asuinpaikkaa, turvallinen koulutie, ikäihmisten palveluiden tulee olla helposti saatavilla ja tietöistä ei saisi aiheutua kohtuutonta haittaa arkeen. Yhteenkuuluvuus ja yhdessä tekeminen ovat tekijöitä, joiden avulla voimme luoda yhteiskunnan, jossa vallitsee luottamus ja osallisuuden kokeminen.

Turvallisuuspolitiikan osalta pidän tärkeänä, että koko hallinto toimii samoilla, yhdessä sovituilla säännöillä. Huoltovarmuudesta ei tule tinkiä ja osa niistä toimista, joista on luovuttu tai ulkoistettu tulisi pikaisesti tehdä päätökset, jotta langat olisivat omissa käsissämme.  

Kohtuuhintainen asuminen ja toimivat asuntomarkkinat ovat tärkeä kasvun ja toimivan yhteiskunnan mittari.
Haluan olla kehittämässä ja mahdollistamassa kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa. Asuntotarjontaa monipuolistamalla pystytään vaikuttamaan alueiden välisiin hyvinvointieroihin ja tällä tavoin alueiden välinen eriytyminen saadaan vähenemään.

Energian muunto. Helsinki aikaistaa hiilineutraaliustavoitteensa vuodesta 2050 vuoteen 2035. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Helsinkiin on saatava varsin nopealla aikataululla kestävä ja korvaavan energiajärjestelmä. Haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen, että tehtävät ratkaisut edustavat teknologiaa, joka tietyssä mielessä tulee näyttämään suuntaa myös koko valtakunnan tason energiajärjestelmien muutokseen. Siirrymme pikkuhiljaa hiilitaloudesta uuteen hiilivapaaseen energiajärjestelmään, jossa uusituvilla energianmuuntoteknologioilla tulee olemaan merkittävä rooli. Geoterminen energia ja sen suurimittakaavainen hyödyntäminen on toki yksi osa tätä kokonaisuutta, mutta ei ratkaise aivan kaikkia tarpeita siirryttäessä kohti uudenlaista energiajärjestelmää. Suomi voi omalta osaltaan olla merkittävä tekijä, siirryttäessä maailmanlaajuisesti vetytalouteen. 

Liikennejärjestelmän toimivuus ja kestävien liikennemuotojen edistäminen tulee tehdä tasapainoisesti siten, että kaikkia liikennemuotoja kehitetään ja elinkeinoelämän edellyttämän liikenteen kilpailukyky turvataan. Pääväylien määrärahoista ei tulisi tinkiä. 

Kiitos kaikille äänestäjilleni ja tukiryhmäläisilleni tähänastisesta tuesta ja kannustuksesta. 

#marko2025 #vaalit2025 #perussuomalaiset #pshelsinki #perussuomalainenhelsinki 

 

SOME-linkit ja muut kanavat, joita kannattaa seurata myös vaalien välillä. 

 

Twitter : @MarkoTJEkqvist

Facebook

Instagram

Katso tästä linkistä myös Uuden-Suomen Puheenvuoroblogini: Lempiaiheinani mm. talous-, terveys- ja ilmastopolitiikka.

Twitch -suoratoistopalvelu

Youtube-kanava1: Yhteiskunta ja politiikka

Youtube-kanava2: Marko valtuustoon

Seuraa myös toimittamaani nettiradiokanava-alustaa tästä osoitteesta: radiovapaa.fi.

Toimitan myös Radio Vapaa Helsingin – nettiradioon lehtikatsauksia ja ajankohtaisia uutisia. Radiosoitin toimii kaikissa selaimissa. Radio Vapaa Helsinki löytyy myös livetaajuus.fi listauksesta.

Lähetä viestiä Radio Vapaan toimitukseen, mikäli haluat äänesi kuuluville nettiradiossa: toimitus at radiovapaa.fi.

asunnottomuus bioenergia COVID-19 demokratia eduskuntavaalit ekqvist Helsingin valtuustoon 2012 energia energiaomavaraisuus energiapolitiikka euroopan parlamentti hallitus Heka Helsinki HOK-Elanto hyvää joulua innovaatiot kansantalous kaupunginvaltuusto korona koulutus kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2021 lähipalvelut maahanmuutto maakuntauudistus mielenterveyspalvelut nuorten työttömyys palvelujärjestelmä perussuomalaiset PS auto SARS-Cov-2 SOTE tartuntaketjut tulevan viikon ohjelma tuottavuus turve työllistäminen työllisyys työpaikkojen pysyvyys työperäinen maahanmuutto vaalikiertue vaalityö vientiteollisuus viikon varrelta yrittäminen

Etusivu

Vastaa