Euroopan parlamentti 25.9.–1.10.2023

Tuleva viikko Euroopan parlamentissa 25.9.–1.10.2023
Valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokoukset, Bryssel
Lagarde/EKP. Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde palaa parlamenttiin neljännesvuosittaiseen tapaamiseensa talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenten kanssa. Inflaatio, talouden ohjausjärjestelmän tarkastelu, julkinen velka ja pankkien korkea likviditeetti ovat aiheita, jotka herättävät eniten huomiota (maanantai).
Täysistunnon valmistelut. 
Poliittiset ryhmät valmistautuvat 2.-5. lokakuuta pidettävään täysistuntoon, jossa europarlamentaarikot keskustelevat ja äänestävät medianvapauslaista, jonka tavoitteena on vahvistaa tiedotusvälineiden riippumattomuutta ja suojella toimituksellisia päätöksiä poliittiselta puuttumiselta. He äänestävät myös uudesta kauppapolitiikan välineestä, jolla vastataan maihin, jotka pyrkivät pakottamaan EU:ta tai sen jäsenvaltioita, torjumaan viherpesua joukkovelkakirjamarkkinoilla ja suojelemaan työntekijöitä asbestilta. He keskustelevat ja äänestävät myös EU:n vuosien 2021–2027 pitkän aikavälin budjetin tarkistuksesta, uudesta strategiasta parempaa internetistä lapsille ja Moldovan tiestä EU:hun. He isännöivät juhlaistunnon Tšekin tasavallan presidentin Petr Pavelin kanssa.
Mediaseminaari Medianvapauslaista. 
EP:n lehdistöpalvelu järjestää toimittajille seminaarin ”European Media Freedom Act ja Digital Services Act: medianvapauden suojelu turvallisessa verkkomaailmassa” Seminaarissa, joka järjestetään yhdessä EuropeanNewsRoomin kanssa, näiden kahden asiakirjan johtavat parlamentin jäsenet vastaavat kysymyksiin. (tiistai).
Tervetuloa tiedotustilaisuus EU:n tiedotusvälineiden edustajille. 
EP:n lehdistöpalvelu järjestää vuotuisen työpajansa Brysseliin äskettäin saapuneille toimittajille. Istunto tarjoaa yleiskatsauksen eduskunnan lehdistö- ja mediapalveluista, päätoimijoista, tiedottajista ja yhteyshenkilöistä sekä huippuvinkkejä eduskunnan työn seuraamiseen. Jos olet kiinnostunut, rekisteröidy lähettämällä sähköpostia osoitteeseen EuroparlPress@europarl.europa.eu (keskiviikkona).
Täysistuntoa edeltävä lehdistötilaisuus. 
EP:n lehdistöpalvelu pitää tiedotustilaisuuden Euroopan parlamentin poliittisten ryhmien edustajien kanssa perjantaina klo 11.00 (Anna Politkovskaja-huone, lehdistökeskus, Bryssel).
Presidentin päiväkirja
Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola tapaa tiistaina Yhdysvaltain Ukrainan talouden elpymisen erityisedustajan Penny Pritzkerin.
Hän on keskiviikkona Kroatiassa, jossa hän tapaa pääministeri Andrej Plenkovićin.
Presidentti Metsola matkustaa sunnuntaina Kyprokselle, jossa hän tapaa presidentti Nikos Christodoulidesin, minkä jälkeen hän pitää tiedotustilaisuuden. Hän laskee myös seppeleen Kyproksen tasavallan ensimmäisen presidentin Makarios III:n patsaalle ja osallistuu Kyproksen itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestettävään paraatiin.
#image1

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 417
Tänään: 3
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414070

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): EU week ahead, Euroopan parlamentin tuleva viikko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.