Euroopan parlamentti 26.2-3.3.2024 (viikko 9)

Tämä viikko Euroopan parlamentissa on merkittävä monista syistä. Keskiviikkona, 28. helmikuuta, parlamentti kokoontui muistelemaan venäläistä korruptionvastaista aktivistia Alexei Navalnyä, joka kuoli epäselvissä olosuhteissa Venäjän kaukaisessa vankilassa. Navalny oli merkittävä hahmo Venäjän opposition liikkeessä, tunnettu kriitikkona presidentti Vladimir Putinia kohtaan, ja hänen kuolemansa on herättänyt laajaa huomiota kansainvälisesti.
Parlamentin istunnossa kuultiin erityisesti Navalnyn lesken, Yulia Navalnayan, puheenvuoro. Hänen odotetaan käsittelevän Navalnyn perintöä ja korruptionvastaisen taistelun tulevaisuutta Venäjällä. Tämän jälkeen parlamentin jäsenet keskustelevat EU:n suhteesta Venäjään ja erityisesti siihen, kuinka unioni voi tukea Venäjän oppositiota ja ihmisoikeuksien puolustajia nykyisessä poliittisessa tilanteessa.
Parlamentin jäsenet ovat valmistautuneet myös äänestämään useista merkittävistä lakialoitteista. Tiistaina, 27. helmikuuta, äänestyksessä oli EU:n luonnon palauttamislaki, joka on herättänyt paljon keskustelua. Lain tavoitteena on kunnostaa vähintään 20% EU:n maa- ja merialueista vuoteen 2030 mennessä, mikä on osa unionin laajempia pyrkimyksiä torjua ilmastonmuutosta ja edistää biodiversiteettiä.
Lisäksi parlamentti käsitteli Ukrainalle suunnattua pitkäaikaista rahoitustukea sekä EU:n monivuotisen talousarvion tarkistusta. Nämä aloitteet ovat vastaus Euroopan ja laajemmin koko maailman nykyisiin haasteisiin, mukaan lukien turvallisuuspoliittiset uhat ja tarve vahvistaa EU:n taloudellista kilpailukykyä.
Lähde: EP tiedotus 28.2.2024/edited by Marko
Euroopan parlamentti 26.2-3.3.2024 (viikko 9)

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): EU-VAALIT 2024, Euroopan parlamentin tuleva viikko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.