Hallitus vaihtoon

Nykyisen hallituksen suurin ongelman lienee liian hidas päätöksenteko. Havaintoni mukaan tämä on ollut tyypillistä koko hallituskauden. Alusta pitäen hallitusohjelman kasaaminen ja sen jälkeiset riihineuvottelut ovat olleet kurjaa katsottavaa. Erityisesti nyt, kun meidän tulisi saada kansantaloutemme iskukuntoon pandemian jälkeiseen aikaan, niin pitkittyneet kädenvääntöriihineuvottelut ovat osoitus siitä, että kaikki ei ole kunnossa.

Kansantaloutemme tarvitsee ripeän ja ajantasaista tietoa hyöydyntävän hallituksen, joka kuuntelee myös asiantuntijoita. Sisämarkkinoiden rapauttamisen lisäksi nykyinen hallitus ei näe metsää puilta ja toiminnallaan rapauttaa innovaatioteollisuutemme toimintaedellytkset poukkoilevalla päätöksentekokulttuurillaan. Pitkällä aikajänteellä tämän tyyppinen politiikka johtaa tilanteeseen, jossa meillä ei ole enää päätösvaltaa omissa asioissamme. Perusinsinööri ei halua sellaista kehityspolkua Suomeen. Tuskin kukaan täysijärkinen haluaa.

Päätöksenteon hitaus on ollut lähes johdonmukaista koko hallituskauden ajan ja sitä kautta suoraan tai epäsuorasti sitten vaikuttaa koko hallinnon toimintakykyyn ja mahdollisuuksiin toimia pandemia-ajan Suomessa. Mikäli toiminta olisi ollut ripeää ja ajantasaista, niin olisimme jo viime vuonna saaneet tukahdutettua tai vähintään painettua tartunnat alas sellaiselle tasolle, joka olisi mahdollistanut tapahtumateollisuuden jaloilleen nousun jo syyskaudella. Muista toimialoista puhumattakaan. Nyt tuon hitaan päätöksenteon johdosta suuri osa ko alan toimijoista on siirtynyt joko vaihtopenkille tai kokonaan muun alan tehtäviin. Aika moni yrittäjä on joutunut hakemaan leipäjonoista ravintoa tämän kurjistamishallituksen päätöksenteon hitauden takia.

Koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehittelyn panostus on myös ala-arvoista ja en tutkijakoulutuksen saaneena voi hyväksyä sellaista hallitusta, joka aliarvioi näitä toimintoja tekemällä leikkauksia perustutkimukseen. Ainoa oikea tie on hallituksen vaihtaminen ja tässä kohtaa en todellakaan pane pahakseni, vaikka ajautuisimme ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Yhteiskuntamme rapauttaminen ja kansantaloutemme ei yksinkertaisesti kestä tätä nykyisen hallituksen ennakoimatonta päätöksentekoa enää kovin pitkään. Vakaa ja ennustettavissa oleva toimintaympäristö, jota teollisuutemme ja erityisesti yrittäjämme kaipaavat, on vaarantunut siinä määrin, että perusinsinööri suosittaa hallituksen vaihtamista.

Malminkartanossa 11.9.2021.

Marko Ekqvist DI, tekoälytutkija

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 3837
Tänään: 7
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416216

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): hallitus, innovaatiot, kansantalous, koronapandemia Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.