Helsingin energiamurros – Vastuullista energiapolitiikkaa asukkaiden ehdoilla

Helsingin nykyisen valtuuston tekemien energiapäätösten johdosta, meillä on kohta käsissämme kylmät asunnot ja vuosi vuodelta kasvavat energiamaksut. Kaupungistamme lähtee tällä politiikalla asukkaat sellaisiin kuntiin, joissa asiat on hoidettu ja asukkaiden ehdoilla. En usko, että kukaan toivoo tälläistä kehityskulkua Helsinkiin. Helsingin tulee olla elinvoimainen ja kehittyvä, fiksut päätökset tukevat tämänkaltaista kehitystä.

Tulevana valtuutettuna teen päätökset näissä asioissa siten, että ensimmäisenä kriteerinä on energia-kustannusten minimointi helsinkiläisille asukkaille. Toinen ja yhtä tärkeä seikka on toimitusvarmuus. Nyt, jo tehdyt päätökset eivät tue näitä periaatettani.

Hiilen käyttö loppuu joka tapauksessa muutamien vuosikymmenten
päästä. Nyt meillä olisi aikaa tehdä fiksuja päätöksiä, jotka ennen
pitkää johtavat joka tapauksessa hiilineutraaliin energian-
tuotantoon. Harhakuvitelma, että energiasektorilla muutokset
tapahtuvat 10-vuodessa on väärä ja siksikin pidän tärkeänä,
että valtuustoon saadaan energia-alan osaajia tekemään realistisia
päätöksiä. Kysymys on nimittäin koko valtakunnan energia-
järjestelmän muutoksesta, ei pelkästään Helsingin.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 2079
Tänään: 4
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414940

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.