Olen tästä aiheesta tainnut kirjoitella jo aiemminkin, mutta nyt on taas pakko tuottaa aiheen tiimoilta joitakin faktoja. Onneksi en ole kaikkiin p…a kirjoituksiin puuttunut, joten olen vain rauhallisesti kääntänyt lehden sivua ja jatkanut lukukokemusta, sen koomin puuttumatta asiaan.
Tapani mukaan lueskelin rauhallisin mielin Helsingin Sanomien Mielipide -osiota….kunnes silmäilyni osui (HS 9.1.2013 sivu C7 vasen alakulma) Lyhyesti -osioon. Karvat nousi pystyyn, koska otsikkona oli ”Ilmastomuutos on otettava huomioon” (linkki). Näin alkuintrona totean, että jutun kirjoittajalla ei ole mitään käsitystä ilmastomuutoksesta ja ei todellakaan mitään käsitystä niistä keinovalikoimista joilla ”mahdollinen” ilmastomuutos saataisiin kuriin. Kirjoittaja kirjoittaisi varmaan eri asioista mikäli olisi kokenut työttömyyden ja leipäjonoasiakkuuden.
Arvon proffalle tekisi hyvää 10 vuoden työttömyysjakso ja sen jälkeen pyydettäisiin kirjoittamaan uudestaan mielenkiintoisista aiheista valtakunnalliseen lehteen. Saattaisi nimittäin aihe olla jokin muu kuin ilmastomuutos?
Kansallinen ilmastopaneeli tuntuu olevan ”kansallinen pelottelupaneeli”. Kysymykseni kuuluukin, miten Suomen kokoinen kansantalous saa maapallon keskilämpötilan laskemaan? Onko kirjoittajalla varmasti hallussa suuruusluokat, jotta voi rehellisesti kirjoittaa aiheesta valtakunnallisessa lehdessä? Epäilen. (Juttuvinkki: Seppälä voisi kirjoittaa vaikka aiheesta ”Kuinka SOPEUDUMME mahdolliseen ilmastomuutokseen?”).
Ymmärrän kyllä että pelottelutaktiikalla saadaan mojovimmat tutkimusmäärärahat, mutta onko se järkevää kansantalouden kannalta onkin sitten toinen juttu?
Eikö näitä kirjoituksia voisi pelkästään motivoida energiansäästöön ja hyvinvointiin liittyen?. Miksi aina pitää tekstien alussa mainita ”Ilmastomuutos” -sana?
Marko Ekqvist, Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri
Lisätietoja aiheesta seuraavista linkeistä:
Ilmatieteenlaitoksen pääjohtajan suuri kansankusetus (http://ilmastorealismia.blogspot.fi/)
Jääkauden jälkeisistä ilmaston muutoksista ja niiden syistä puiden kertomina. (Metsäntutkimuslaitoksen kasvu- ja tuotostutkimuksen professori Kari Mielikäinen)
Ilmastotieteen synkkä tietovuoto 2 (http://ilmastorealismia.blogspot.fi/)
Onko ilmaston lämpeneminen luonnollinen vai ihmisen aiheuttama? Boris Winterhalter