Kuntavaalit 2021 – Helsinki – tuloksia

Tarkistuslaskennan tulokset Helsingin PS -listan osalta (top 30). Eipä isoja muutoksia. Muutokset omassa sarakkeessaan:

Saimme käydyissä vaaleissa 9 paikkaa valtuustoon. Aika näyttää muuttuuko mikään, koska vastaavasti VAs sai 11, SD 13, Vihr 18 ja Kok 23. Kok ja Vihr menettivät paikkoja yhteensä 5 paikkaa. SD, Vas ja PS lisäys vastaavasti saman verran. Rkp pysyi samassa eli 5 paikkaa ja uutena Liike Nyt 3 paikkaa. Keskusta samoin pysyi samassa kahdessa paikassa ja KD menetti yhden paikan ja paikkoja sillä nyt yksi.

Kannatuksemme on nyt 10,2 % (+3,4%) ja äänissä tarkoittaa 33 824. Paremminkin olisi voinut mennä. Liian moni jätti tämän kierroksen väliin ja jätti äänestämättä.

Omalta osaltani tilanne parani viime vaaleista. Sain nyt 151 ääntä ja ehdokasnumeroni oli 378. Nousua edellisistä kuntavaaleista oli 30 ääntä. Vuoden 2017 kuntavaalien ehdokasnumeroni oli 755 ja äänimääräni siis 121. Vuoden 2012 kuntavaaleissa sain ensikertalaisena yhteensä 81 ääntä ja tuolloin ehdokasnumeroni oli 599. Ehdokasnumerot esitän tässä, koska niilläkin saattaa olla vaikutusta äänestystulokseen (tai sitten ei). Ilmeisesti tästä asiasta ei ole tehty tutkimuksia, mikäli on, niin kuulisin niistä mielelläni (viesti tämän sivun messenger-viestimeen). Muistaakseni vuoden 2017 kuntavaaleissa sain muutaman lisä-äänen tarkistuslaskennassa. Odotan samansuuntaista tämänkin vuoden osalta, koska tuo seiska numerossani.

Kokonaisuuden kannalta olen siis nousukäyrällä ja siitä on hyvä lähteä tekemään upeaa asukkaita palvelevaa päätöksentekoa kaikkien asukkaiden eduksi. Kiitos, hyvät äänestäjäni. Työni jatkuu oikeudenmukaisemman Helsingin eteen ja tämä äänimäärä on siitä erinomainen kannustin. Eduskuntavaaleissa 2019 sain 399 ääntä ja vuoden 2015 vaaleissa vastaavasti 515. Ensikertaa eduskuntavaaleissa yli 500 ääntä Helsingin vaalipiirissä oli hyvä tulos.

Joka tapauksessa en ole lähdössä Helsingin politiikasta mihinkään ja erityisesti koska näyttää siltä, että äänestäjäni ovat vakiintuneet.

Tämä edellä oleva tiedoksi niille, jotka kuvittelevat muuta tai eivät ole asiaa rohjeneet kysyä suoraan päin naamaa. Kuten olen monessa yhteydessä sanonut, niin You can’t beat the person who never gives up. Eli voittamattoman kanssa ei kannata lähteä kisaamaan, koska lopputulos on selvä jo lähtökohtaisesti. Tässä en tosiaan viittaa mihinkään älyllisiin ominaisuuksiin vaan puhtaasti sitkeyteen, koska sitä tämä laji vaatii. Olen luonteeltani kipailuhenkinen ja en vaan anna periksi vaikka mikä olisi. Osa aikaisemmista työntantajistani tietää tämän ja nykyisin teenkin konsulttihommia, joissa työaikalainsäädännön valvonta ei ulotu enää minuun, koska olen yksinyrittäjä ja saatan tehdä töitä useita vuorokausia putkeen ilman taukoja, jotta hankkeet saadaan päätökseen nopesti ja ripeästi.

Äänimäärien osalta ei voi vetää mitään johtopäätöstä vaalien välillä ja omalta osaltani eduskuntavaalien tuloksen perusteella olisi äänimääräni pitänyt olla suunnaltaan alaspäin, mutta eipä ollut. Vaalien käyminen on pitkäjänteistä hommaa ja sen kyllä äänestäjät huomaavat kenessä on ainesta ja sitkeyttä. Sitkeys palkitaan tavalla tai toisella.

Viime kuntavaalien jälkeen sain upeita luottamustehtäviä ja ehkä mieleenpainuvin oli Kemijoki Oy:n hallintoneuvosto. Ei ollut kuulemma kelvannut kenellekkään muulle. Minulle kävi, koska olen perehtynyt energiatalouteen ja säätövoimantuotantoon ylipäänsä jo pelkästään perusopintojen kautta. Tätä luottamustointa ei enää ole kaupungin kautta ja se kesti vain yhden kauden osaltani. Pj:na oli tuolloin kokkareitten Wille Rydman vpj:nä kristillisten Sari Essayah. Parhaillaan toimin Työmaahuolto Oy Ab:n hallituksen puheenjohtajana ja nyt toista kaksivuotiskautta. Työmaahuolto Oy kunnossapitää ruoantuotantolaitosta Vantaan Pakkalassa ja siellä tuotetaan suurin osa koulujen, päiväkotien ja th-yksiköiden ruoka-annoksista. Parhaillaan valmistellaan uuden laitoksen rakentamista ja siitä sitten tarkemmin, kun tiedän lisää asiasta.

Tilanne 14.06.2021 kello 01:37, kun äänistä laskettu 100 %. Äänioikeutettuja 542 830. Äänestysprosentti 61,6 %. Hyväksyttyjä ääniä 332 450 ja hylättyjä ääniä 1 899.

Nyt vaan sitten odotellaan tarkastuslaskennan tuloksia.

PS valtuustoryhmän kokoonpano kaudella 2021 – 2025

Tulokset vertauslukujäjrjestyksessä. Lataa csv-tiedostona tästä (huom. tässä tilanne 14.6.2021 klo 1.30).

Kaikki Helsingin ehdokkaat tässä csv-tiedostona (huom. 14.6.2021 klo 1.30 tilanteen mukaisesti).

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1251
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416252

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.