Laittomasti maassa olevien lukumäärät EU-alueella 2017

Laittomasti maassa olevien lukumääriä tilastoidaan hyvinkin tarkasti ja Eurostatin mukaan vuonna 2017 näitä henkilöitä EU-alueella oli yhteensä 983 860. Vuoden 2015 osalta tilastojen mukaan heitä oli 2 154 675.  

Maat, joissa näitä laittomasti maassaolijoita on runsaimmin ovat: Saksa (156 710), Ranska (115 085), Kreikka 68 110, Iso-Britannia (54 910) ja Espanja (44 625).

Näiden henkilöiden läsnäolo muodostaa koko EU-alueella riskin, jota lisää näiden henkilöiden pendelöinti maasta toiseen. Edellä olevien lukujen perusteella Saksa on jostain syystä suosikkimaa ja Kreikka lähinnä ”kauttakulkumaa”. Kuten kirjoitin jo viime eduskuntavaalien aikaan, niin EU:n tulisi pikaisesti saattaa alueensa raja-alueille vastaanottokeskukset, joissa maahanpääsyn edellytykset tutkittaisiin ja käännytykset suoritettaisiin välittömästi. Se, että näitä henkilöitä pääsee vapaasti maasta toiseen ei ole järkevää monestakin syystä.

Eri puolilla Eurooppaa saamme lukea järkyttävistä uutisista ja laittomuuksista, joita tämä ”vapaa liikkuvuus” on saanut aikaan. Kuten edellä olevista lukumääristäkin voi päätellä, niin asia todellakin vaikuttaa jo merkittävästi kansakuntien sisäiseen turvallisuuteen.

Läden: Eurostat.

Laittomasti maassa olevien lukumäärät EU-alueella 2017

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): laittomasti maassa oleva Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.