LEHDISTÖTIEDOTE 23.5.2021 – JOTAIN TOLKKUA – Tapahtumateollisuus jäämässä väliinputoajaksi koronakriisin jälkipyykissä

Tapahtumateollisuuden alasajo on käynnissä – tukia ei ole tiedossa ja moni alan yritys joutuu lopettamaan toimintansa. Mitä tekee hallitus? Ei mitään. Kosmeettiset tuet viime vuoden puolella toimivat vain silmänlumeeksi, jotta julkinen keskustelu tilanteen vakavuudesta olisi vältetty.

Nyt on tosi kysymyksessä, toteaa kuntavaaliehdokas Erkki ”Eki” Saviharju. Enää ei riitä kosmetiikka, vaan nyt tarvitaan tositoimia alan pelastamiseksi.

Viime vuodesta lähtien tapahtuma-ala on kokenut todella kovia kohtaloita. Liikevaihdot ovat tippuneet rajusti ja tilanteen pitkittyessä ahdinko kasvaa päivä päivältä. Koronapandemia olisi voitu hoitaa tukahduttamalla jo viime vuoden puolella, mikäli hallitus olisi asian näin päättänyt. Ei päättänyt.

Tilanne päästettiin entistä pahemmaksi ja kustannukset tästä vatuloinnista sälytettiin alan toimijoille ja kärsijöinä loppupeleissä kaikki Suomen yrittäjät.

Mikäli koronapandemia saataisiin hallintaan tämän vuoden syksyllä, niin silti ratkaistavaksi jäisi jo alan osalta se, että liian moni on joutunut lopettamaan toimintansa ja tämän johdosta alan uudelleenkäynnistys ei sujukaan yhtä nopeasti, kuin olisi tarvetta. Miksi? No siksi, kun yritykset ovat lyöneet hanskat tiskiin hallituksen hitaan päätöksenteon johdosta.

Eihän nyt demari pääministeriltä voi vaatia ymmärrystä yrittämiseen liittyvissä asioissa!

Pitkittyessään koronaan liittyvät variaatiot voivat ottaa vallan ja koko homma menisi aivan uusiksi ja tämä olisi nimenomaan hitaan päätöksenteon syy. Mitä pidempään SARS-CoV2 -viruksen annetaan levitä väestössä, niin sitä suurempi todennäköisyys on, että rokotteille immuuni versio syntyy riesaksemme. Ei mene päätöksenteon hitaus tapahtumajärjestäjien järkeen, vaikka kuinka koittaisi.

Ehdokkaamme Erkki ”Eki” Saviharju vaatii täsmäkeinoja alan ahdingon ratkaisemiseksi. Päättäjät vaihtoon ja aloitetaan homma nyt aluksi kuntapäättäjistä.

Ekiä voit äänestää Helsingissä numerolla 474.

Lisätietoja:

Jotain tolkkua Helsinkiin -vaalitiimi, kuntavaaliehdokas

Erkki ”Eki” Saviharju (474)

email: ekisaviharju@gmail.com

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2MgIRRaZ_Xg

Jotain tolkkua Helsinkiin -vaalitiimi:

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 819
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414359

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.