Lisätalousarvio kertoo Suomen suunnan kääntyneen

Ministeriryhmämme uutiskirje on sen verran mukavaa luettavaa, että laitan sen tänne blogialustallenikin jakoon. Olkaapa hyvä.


Uutiskirje 20/2017
Perussuomalaisten ministeriryhmä

Lisätalousarvio kertoo Suomen suunnan kääntyneen

Hallitus on päättänyt tämän vuoden ensimmäisestä lisätalousarviosta. Suomen talouden näkymät ovat nyt positiivisemmat. Näin ollen myös verotuloja kertyy enemmän ja lainanottoa voidaan vähentää. Suomen suunta on kääntynyt. Tässä muutama poiminta lisätalousarvioesityksestä:

Perussuomalaiset autoilijan asialla

Perussuomalaiset olivat oikeassa. Hallitusohjelmaan ajamamme autoveron alennus on parantanut Suomen taloutta. Nyt on jo selvää, että veroalennus on kasvattanut autojen myyntiä niin paljon, että verotulot kasvavat arvioitua nopeammin. Autoveron arvioidaan tuottavan nyt 52 miljoonaa euroa enemmän kuin alun perin arvioitu.

Oppositio on kiljunut autoveron alennuksen olevan väärä arvovalinta. Ei se ole. Jos tilanne jatkuu tätä menoa, niin autoveroale ei pian maksa valtiolle mitään. Samalla autokanta on uusiutunut ja ympäristökin voittaa. Tämä Perussuomalaisten esittämä malli autoveron alennukselle on selvästi ollut oikea tapa edistää suomalaisen autoilijan ja yrittäjän asiaa.

Väylät kuntoon

Lisätalousarvion yhteydessä tehtiin merkittäviä panostuksia väylähankkeisiin. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kike Elomaa on jo vuosia ollut huolissaan Uudenkaupungin ja Turun välisistä kemikaalikuljetuksista raiteilla. Hallituksen määrärahalisäyksen myötä, rataosuus nyt sähköistetään. Tavoitteena on saada kustannussäästöjä liikennöinnissä sekä pienentää turvallisuus- ja ympäristöriskejä Turun ratapihalla.

Myös Oulun, Rauman ja Vuosaaren meriväylä-hankkeisiin osoitettiin lisämäärärahoja.

Vihdoin tasokas moottoriurheilukeskus Suomeen

Hallitus varmisti myöntämällään lisärahoituksella Kymen Iittiin rakenteilla oleva KymiRing moottoriurheilukeskuksen – Suomen formularadan – rakentamisen.  On jo korkea aika, että Suomi, jolla on maine huippuluokan autourheilumaana, saa tasoisensa moottoriurheiluradan. Hallituksen uusi urheiluministeri, Perussuomalaisten Sampo Terho, taisteli heti tämän merkittävän tuen suomalaisille tärkeälle urheilumuodolle.

Suomen puolustuskyky paranee

Eduskunnan ulkoasianvaliokunta ja puolustusvaliokunta hyväksyivät tällä viikolla mietintönsä kansainvälisen avun antamisen ja saamisen lainsäädännöstä. Lakiuudistus on ollut tekeillä pitkään ja se on tarpeellinen. Kun tämä saadaan voimaan, paranee Suomen puolustuskyky kertaheitolla ilman euronkaan panostusta. Muutoksen myötä, meillä on mahdollisuus saada apua, kun sitä tarvitsemme.

Lisäksi hallitus antoi tällä viikolla eduskunnalle esityksen aluevalvontalain muuttamisesta. Muutoksen tarkoituksena on lisätä lain soveltamisalan piiriin myös sellainen sotilaallinen uhka, jonka valtiollista alkuperää ei voida suoraan tunnistaa esimerkiksi sotilastunnusten perusteella. Tällä muutoksella korjataan Suomen lainsäädännössä ollut vihreiden miesten mentävä aukko, jonka puolustusministeri Jussi Niinistö aiemmin tänä vuonna nosti esille.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1626
Tänään: 2
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414362

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): hallitus, kansantalous, liikenne, lisätalousarvio, ministeriryhmä, puolustuspolitiikka Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.