Harvinaiset tartuntataudit kasvussa myös Suomessa

Epäsuora kustannuskompotentti

Maahanmuuton kustannustarkastelun ns. epäsuorien kustannusten -kategoriaan tulee ottaa jollain tasolla huomioon myös sairauksien ja erityisesti tartuntatautiesiintyvyyden kasvu ja sen vaikutukset Suomen terveydenhuollossa. Osa näistä piileviä ja ei pelkästään sairauksien luonteesta johtuen, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että maahantulijoita ”katoaa” teille tietämättömille turvapaikkapäätösprosessin eri vaiheissa. Tämä tekijä on todella suuri riski muulle väestölle. ”Kadonneista” on muitakin riskejä, mutta niitä en nyt tässä lähde erittelemään.

Eksoottisten tartuntatautien esiintyvyys kasvussa

Eksoottisia ja osalle nuoremman polven lääkäreille vieraita diagnosoitavia sairauksia on jo nyt esiintynyt myös täällä meillä Suomessa. Osa näistä sairauksista on saatu häviämään jo aikoja sitten ja osa näistä on todella vaikeasti hoidettavia lääkeresistenssistä johtuen.
Euroopassa ainakin näiden sairauksien esiintyvyyksien suhteen on havaittu piikki sitten vuoden 2015 jälkeen: Sidekalvontulehdukset, botulismi, vesirokko, kolera, kryptosporidioosi, denguekuume, ekinokokkoosi, E. coli, giardiaasi, hantavirus, hepatiitti, verenvuotokuume, HIV / AIDS, lepra, malaria, tuhkarokko, aivokalvontulehdus, sikotauti, pikkulavantauti, vihurirokko, punatauti, kuppa, toksoplasmoosi, trikinoosi, tuberkuloosi, jänisrutto, pilkkukuume ja hinkuyskä.

Ratkaisuehdotukseni

Nyt kun ministeritroikan suulla on arvokeskustelu käyty ja hiekkalaatikollekaan ei ole mitään asiaa, niin rohkenen antaa tähänkin asiaan ratkaisuehdotukseni, jolla todellakin on vaikutusta kansantereydelle: tiukempaa rajavalvontaa ja entistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 3647
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 415944

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): terveydenhuolto, turvapaikanhakijat, turvapaikkashoppailu Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.