Maahanmuuton suorat ja epäsuorat kustannukset

Vaalikeväänä ajattelin, että en ota osaa maahanmuuttokeskusteluun tai tuo sitä aktiivisesti omaan vaalikamppikseeni. Ainoa asia, jonka toin esille tuolloin oli se, että maahanmuuton todelliset kustannukset tulisi selvittää riippumattomasti ja läpinäkyvästi.

Syksyyn 2015 mennessä tilanne on todellakin muuttunut radikaalisti ja täytyy todeta, että monen muun tavoin olen varsin huolestunut tilanteesta, en pelkästään Suomen osalta.

EU-tasolla tilanteeseen olisi pitänyt reagoida jo aikoja sitten perustamalla suuria vastaanottokeskuksia Italiaan, Kreikkaan ja Turkkiin.  Laittomasti EU-alueelle päässeille on ollut lähes vapaa pääsy näiden maiden kautta muualle Eurooppaan. Tilanne ei ole enää pitkään aikaan ollut hallinnassa. Fakta on kuitenkin se, että kustannukset nousevat koko ajan, niin meillä kuin muuallakin.

”Turvapaikanhakijoista valtiolle aiheutuvat menot ovat pompanneet jo miljoonaan euroon päivässä. Yhdestä turvapaikanhakijasta aiheutuu valtiolle ns. vastaanottopalveluiden kuluja keskimäärin 43 euroa päivää kohden. Kun turvapaikanhakijoita on tänä vuonna saapunut lähes 24 000, nousevat päiväkohtaiset kustannukset nyt noin miljoonaan euroon päivässä. Suunnilleen samaa tahtia valtio maksaa opintorahaa korkea-asteen opiskelijoille (yliopistot ja ammattikorkeakoulut).” Uutisoi YLE nettiuutisissaan.

Suurin osa näistä maahanpyrkijöistä tulee saamaan kielteisen päätöksen turvapaikasta muuttuneen lähtömaan turvallisuustilanteen johdosta.  No mitäs se sitten tarkoittaa? No, näille henkilöille tulee sitten pyyntö lähteä maasta tietyn ajan sisällä. Näille henkilöille on kuitenkin jo aloitettu ns. ”kotouttaminen” ja näistä ne henkilöt jotka ovat saaneet oleskeluluvan työpaikan tai opiskelun takia voivat olla maassamme vaikka ei olisikaan turvapaikkapäätöstä.

”Turvapaikanhakijana saat tehdä ansiotyötä Suomessa ilman oleskelulupaa, kun turvapaikkahakemuksen tekemisestä on kulunut kolme kuukautta, jos sinulla on voimassa oleva rajanylitykseen oikeuttava matkustusasiakirja. Jos sinulla ei ole kyseistä asiakirjaa, saat tehdä ansiotyötä Suomessa ilman oleskelulupaa, kun turvapaikkahakemuksen tekemisestä on kulunut kuusi kuukautta. Turvapaikanhakijana sinulla on tämä työnteko-oikeus suoraan lain nojalla eikä sinun tarvitse hakea sitä erikseen.” Lähde: Migri.fi

Tulevaisuudessa meillä on kasvavana ongelmana maahanmuuttajairtolaiset. Tämä kokonaisuus onkin sitten osa ns. epäsuoria maahanmuuton kustannuksia, joita ei vielä pystytä edes arvioimaan. Puhumattakaan vaikutuksista yhteiskuntarauhaan ja -turvallisuuteen.

 

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 2526
Tänään: 15
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414017

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Dublinin sopimus, Helsinki, kansainvälinen rikollisuus, rajatarkastukset, turvapaikanhakijat, turvapaikkashoppailu, veronmaksajat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.