Neuvottelut Helsingin kaupungin luottamustehtävien jaosta on saatu päätökseen

Kuntavaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon valitut poliittiset ryhmät ovat saaneet päätökseen neuvottelut luottamushenkilöpaikoista. Neuvotteluissa sovittiin muun muassa pormestaripaikkojen jakaantumisesta, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä eri toimialojen lautakuntien luottamushenkilöpaikkojen jaosta valtuustoryhmien kesken.

Uuden valtuuston suurimman ryhmän eli kokoomuksen pormestariehdokas Juhana Vartiainen kutsui luottamushenkilöpaikkaneuvottelut koolle perjantaina, 18. kesäkuuta.

Neuvotteluissa sovittiin, että kokoomukselle tulee pormestarin sekä sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarin paikat. Vihreät saavat kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikan, sosialidemokraatit kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarin paikan ja vasemmistoliitto kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin paikan.

Kaupunginhallituksen 15:stä paikasta kokoomus saa viisi paikkaa (mukaan lukien pormestari-puheenjohtaja), vihreät neljä paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), sosialidemokraatit kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), vasemmistoliitto kaksi paikkaa (mukaan lukien apulaispormestari), perussuomalaiset yhden ja ruotsalainen kansanpuolue yhden paikan.

Kokoomuksen valitsema pormestari johtaa puheenjohtajana kaupunginhallitusta. Kaupunginhallituksen ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan paikat menevät vihreille ja sosialidemokraateille.

Vihreät saavat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikan, kokoomus ensimmäisen varapuheenjohtajan paikan ja sosialidemokraatit toisen varapuheenjohtajan paikan.

Lisäksi on sovittu kaupunkikonsernin yhtiöiden ja säätiöiden johtoelinten puheenjohtajien ja jäsenten paikkojen jakautumisesta.

Seuraavaksi puolueet ja niiden valtuustoryhmät nimeävät edustajansa luottamustehtäviin. Kaupunginhallitus käsittelee luottamushenkilövalintoja kokouksessaan 26. heinäkuuta, josta asia etenee kaupunginvaltuustoon.

Lopullisen päätöksen luottamushenkilöpaikkojen jakaantumisesta ja pormestareista tekee kuntavaaleilla valittu uusi valtuusto ensimmäisessä kokouksessaan 2. elokuuta.

Lähde: hel.fi 21.6.2021

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): kaupunginhallitus, kaupunginvaltuusto, kuntavaalit 2021, luottamustehtävät Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.