Rajatarkastukset tulee palauttaa

Perussuomalaisten Helsingin piirin kannanotto rajatarkastusten palauttamiseen. Lähde: https://www.facebook.com/helsinginperussuomalaiset

RAJATARKASTUKSET TULEE PALAUTTAA
Kannanotto 27.8.2015

Perussuomalaisten Helsingin piiri vaatii rajatarkastusten palauttamista EU-rajoille ja edellyttää Suomen myös pitäytyvän Dublinin sopimuksen noudattamisessa.

Perussuomalaisten Helsingin piirin kannan taustalla on viime päivinä voimakkaasti julkisuudessakin ollut Suomeen kohdistuva turvapaikanhakijoiden määrän voimakas kasvu sekä odotukset jopa 15 000-20 000 uuden turvapaikanhakijan saapumisesta Suomeen vielä tämän vuoden aikana. Rajatarkastusten väliaikaisella palauttamisella voidaan hillitä turvapaikanhakijoiden tulvaa Suomeen. Turvapaikanhakijoiden määrän voimakas kasvu viime kuukausien aikana on jo nyt luonut suuria taloudellisia paineita valtiolle tilojen puutteina sekä poliisien irrottamisena rikostutkinnasta haastattelutehtäviin. Tämä on luonut osaltaan turvattomuutta, niin kansalaisten kuin hakijoidenkin keskuudessa.

Perussuomalaisten Helsingin piiri muistuttaa, että hallitusohjelmassa on kirjaus 750-1250 pakolaisen ottamisesta sisältäen ns. taakanjaon. Yksistään Helsinkiin tulee joka päivä 60-70 turvapaikanhakijaa, joista valtaosa ei ilmeisesti ole turvapaikan tarpeessa. Suomeen saapuvat turvapaikanhakijat tulevat lähinnä muista EU-maista, vaikka ns. ensimmäisen turvapaikkamaan periaatetta noudattaen nämä eivät Suomeen kuulu.

Ensimmäisen turvapaikkamaan periaate on sovittu jo Dublinin sopimuksessa, mutta sitä ei käytännössä EU:ssa ole noudatettu. Perussuomalaisten Helsingin piiri vaatiikin Dublinin sopimuksen periaatteiden mukaisesti, että toisesta EU-maasta tulevat turvapaikanhakijat tulee pyrkiä palauttamaan takaisin poikkeuksetta.

Mikäli Euroopan unionin jäsenvaltiot tässäkin asiassa katsovat aiheelliseksi olla noudattamatta yhteisiä sopimuksia, on Suomen syytä harkita kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla Suomi voi itse kontrolloida ulkorajojaan ja sitä, ketkä Suomi haluaa ottaa vastaan.

Perussuomalaisten Helsingin piiri painottaa, että toimivalla rajavalvonnalla on keskeinen merkitys niin terrorismin kuin myös kansainvälisen rikollisuuden torjunnassa.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 178
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416271

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Dublinin sopimus, kansainvälinen rikollisuus, rajatarkastukset, turvapaikanhakijat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.