SOTE-ohjelma

Pidä huolta

Lähtökohta tulee olla se, ettei potilas joudu siirtymään palvelusta toiseen vaan kaikki on saatavilla yhden luukun takaa, on kyseessä sitten terveydenhuollon tai sosiaalipalveluiden tarve.
Kokonaisvaltainen asiakkaan elämäntilanteen arviointi ja jatkotoimista sopiminen yhdessä asiakkaan kanssa on olennaista.
Lisäksi erityishuomiota on kiinnitettävä lapsiin ja nuoriin. Hyvinvoiva lapsi on terve aikuinen, jonka vuoksi perheiden kokonaisvaltainen ja varhainen tukeminen niin normaalissa kasvussa ja kehityksessä kuin ongelmien ilmaantuessa on ensiarvoisen tärkeää. Edistämme sitä, että vammainen ja hänen perheensä voisi yksilöllisen tarpeen perusteella käyttää niitä palveluita, joita tarvitsevat esimerkiksi henkilökohtaisen budjetoinnin avulla.

Vanhukset ja arvostettu vanhuus

Kehitetään asiakkaan tarpeiden mukaan jäsentyvää portaittaista palvelutarjontaa,
erityisesti perinteisen laitoshoidon ja kotihoidon väliin keskitettyjen palvelujen ja ryhmäkotien konseptia, joka huomioi ajan ja tarpeiden muutokset.

Omaishoitajat kukkana kaupunginkämmenellä

Omaishoitajille kokeiluun henkilökohtainen budjetointi, jossa omaishoitaja itse säätelee vapaapäiviään, tukipalvelujaan sekä omaishoidon tukea tarpeidensa mukaan.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveyspalveluissa asiakkaan asemaa vahvistetaan. Lisätään edistävää
ja ehkäisevää työn osuutta. Palveluiden toiminnallista kokonaisuutta kehitetään. Yhdistetään mielenterveys- ja päihdepalvelut, suurella osalla mielenterveys-asiakkaista on myös päihdeongelma ja toisin päin.

SOTE-ohjelmamme tavoitteet:

  1. Palvelut yhdeltä luukulta ja asiakaslähtöisesti.
  2. Lasten ja nuorten hyvinvointiin panostettava.
  3. Keskitetyt palvelut vanhuksille ja heille mahdollisuus asua ryhmäkodeissa
    laitosten sijaan.
  4. Omaishoitajille joustavuutta budjetointiin, vapaapäiviin ja tarvittaviin tukipalveluihin.
  5. Asiakkaan aseman vahvistaminen mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Ennaltaehkäisyyn lisää resursseja.
Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1253
Tänään: 5
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 413997

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki, kuntavaalit 2017, mielenterveyskuntoutujat, omaishoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.