Työkyvyttömyyseläkkeet lähtivät vuonna 2018 kovaan kasvuun

Työkyvyttömyyseläkkeellä on tällä hetkellä 145 000 henkilöä. Heistä kaksi viidestä (42 %) on eläkkeellä mielenterveyssyistä. Masennus on ylivoimaisesti yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle johtava mielenterveyden sairaus.

Seuraukset ovat kauaskantoisia ja vain yksi esimerkki nykyhallituksen harjoittamasta kurjistavasta arvopohjattomasta politiikasta, jossa tärkeintä tuntuu olevan voiton maksimointi ja piittaamattomuus työhyvinvoinnin kannalta keskeisistä asioista. Keskustan, kokoomuksen ja sinisten harjoittama lyhytjänteinen työvoimapolitiikka on johtanut yksilöiden kannalta dramaattisiin ja peruuttamattomiin tilanteisiin, johon onneksi on tulossa korjausliike kevään eduskuntavaalien jälkeen. Tilanne on jatkunut kasvavana nimenomaan tämän hallituskauden aikana.

Psyykkinen hyvinvointi on yhteiskunnan menestystekijä. Väestön mielenterveyttä voidaan edistää.
Väestön hyvä mielenterveys on kestävän kasvun keskeinen menestystekijä.

Mikäli jaat nämä asiat kanssani, niin tiedät, ketä äänestät kevään eduskuntavaaleissa. Olen tehnyt pitkän työuran niin kansallisesti (Merttu), kuin kansainvälisestikin (Cochrane) merkittävissä psykiatrian erikoisalan hankkeissa ja tunnen varsin hyvin tämän aihepiirin ja vaikuttavat toimenpiteet tilanteen korjaamiseksi.

Marko Ekqvist
diplomi-insinööri, tekoälytutkija
STAKES – mielenterveysryhmässä tilastotutkijana vuosina 2002-2009.

Lähteet: Talouselämä 2/2019

Työkyvyttömyyseläkkeet lähtivät vuonna 2018 kovaan kasvuun

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.