Valtamedia yrittää

Hesarin pääkirjoitussivulla 30.3.2024 oli mielenkiintoinen juttu otsakkeella: Nuoret miehet pohtivat uskoa. Jutussa kerrottiin, miten nuorten miesten kiinnostus uskonnollisiin asioihin on kasvanut suhteessa samanikäisiin naisiin. Jutussa myös todettiin, että kysymys on vähemmistöstä, mutta painotettiin, että kehitys on merkittävä. Poikien ja nuorten miesten ajatusmaailma on siis muuttunut konsvertaviisemmaksi.
 

 
Kas kummaa, jutun seuraavassa lauseessa mainitaan, että perussuomalaisten kannatus viime vaaleissa on noussut nimenomaan ensikertaa eduskuntavaaleissa äänestäneiden nuorten miesten keskuudessa. Jutussa myös vihjataan, että perussuomalaisten äänestämiselle löytyy myös muita syitä, kuin arvokonservatiivisuus tai konservatiivisuus ylipäänsä. Hyvä huomio, sillä nuoret ajattelevat omilla aivoillaan ja hyvä niin.
 

 
Jutun paras kohta on se, jossa mainitaan, että kirkon työntekijät ovat pääosin vihreiden kannattajia. Pitäisikö tämä tulkita siten, että Hesari haluaa nimenomaan nostaa esiin pelkästään tämän mustavalkoisuuden vai onko kenties tarkoitus tehdä ohjausta, miten nuorten miesten pitäisi äänestää? Talk Showssa tässä kohtaa tulisi huutonaurua ja shown juontaja jouduttaisiin poistamaan lavalta. Jutun lopussa mainitaan myös, että miten geopoliittinen epävarmuus heijastuu mittaustuloksiin. Pitänee varmaan paikkansa, mutta tässäkin kohtaa vähän töksähtää rinnuksilla, koska HS luo mielikuvaa, että epävarmuuden kasvun ja perussuomalaisten kannatuksen välillä olisi korrelaatio.
 

 
Omalta osaltani (ja varmaan monen muun tavoin) voin sanoa, että elämässä ei mikään ole varmaa. Varmaa ovat vain ne asiat, joihin itse pystyy vaikuttamaan tänään ja tulevaisuudessa. Äänestäminen on yksi niistä asioista. Nyt pitäisi siis hälytyskellojen soida ja lujaa, jotta agendajournalismin piiloviestintä saadaan kuriin. Bodiumin huipulla on näet valtamedia ja sen tarkoitusperien osalta ei jää epäselväksi mikä on heidän kantansa.
 

 
Etenen kohti seuraavaa juttua ja sehän löyty jo seuraavalta sivulta nimikkeellä Kolumni ja sen on kirjoittanut HS:n kehitysjohtaja Esa Mäkinen. Mäkinen ilmeisesti noudattaa HS:n periaatelinjaa, joka muuten löytyy osoitteesta hs.fi/periaatelinja.

No mennäänpä asiaan. Antoisan jutun löylynheittämisen pirullisesta vaikeudesta on Esa kirjoittanut. Löylymiehet ovat eri miehiä ja vaikka kiistaa löylynheitossa on siitä paljonko on paljon, niin käräjille asti ei ilmeisestikään ole vielä päästy. Tästä tulikin mieleeni edesmennyt vaimoni, jonka saunakäyttäytyminen oli varsin miesmäinen. Hän nimittäin heitti x§ämpärillisen kerrallaan kiukaalle, eikä ollut moksiskaan vaikka valituksia tuli. Todellinen löylynainen. Vähät välitti mitä puskista huudeltiin. Teki kaikkensa, että tavoitteet saavutettiin ja tässä tapauksessa kunnon löylyt. Mikäli tähän ei joku ollut tyytyväinen, niin aina voi lähteä saunahuoneesta pois vilvoittelemaan ja kunnioittaa samalla myös kunnon löylyjä haluavaa saunojaa. Sellainen on todellista paikallista saunasopimista.
 

Lyhyesti:
Sivulla A8 löytyy uutisointi, jossa kerrotaan, että lakkoväsymystä on havaittavissa, mutta edelleen valtaosa kansalaisista kannattaisi lakkoja. Ei varmaan pidä paikkansa, jos ajatellaan kansantalouden kannalta. Vihervasemmistolaiset yrittävät saada hallitusta kyykkyyn, mutta eivät siinä onnistu, koska korjausliike on jo aloitettu ja jos mitään ei tehdä, niin valtionvelka kasvaa ylivoimaiseksi. Tulokset näkyvät vasta muutamien vuosien päästä. Olen myös samaa mieltä työministeri Satosen kanssa siitä, että pöytä on varattu vasta, kun lakot päättyvät ja voidaan lähteä keskustelemaan samalta viivalta. Häiriötilassa on vaikea keskustella.

Merja Kyllönen kieriskelee presidentivaaleihin liittyvistä ulostuloistaan. Normaalia agendajournalismia, jossa valtamedia nostaa esiin ja pöyristelee vasurin valinnasta. Virkkusen artikkelissa Hesari nostaa esiin termin laitaoikeisto ja EU-kriittiset puolueet.
 

Aamulehden ex-toimittaja sepitellyt tarinoita. Tämäkin on ihan normaalia mielipiteenmuokkausta agendajournalismilta. Luodaan voimakkaita mielikuvia ja tarinoita, jotka ovat täyttä paskaa. Tähän on myös HS sortunut ja osa näistä tapauksista ei koskaan tule päivänvaloon. Puhutaan siis featurejournalismista. Mitä se sellainen journalisimi on?
 
 
 
Featurejournalismi on journalistin tyylilaji, joka keskittyy syvällisiin, taustoittaviin ja usein kerronnallisiin artikkeleihin tai reportaaseihin. Toisin kuin perinteinen uutisjournalismi, joka keskittyy ajankohtaisiin, uutisarvoisiin tapahtumiin ja pyrkii välittämään tiedon mahdollisimman nopeasti ja tiiviisti, featurejournalismi tarjoaa lukijoille laajempia näkökulmia ja syvempiä ymmärryksiä käsiteltävistä aiheista.
 

Avoin kirje Emma Thompsonilta (HS 30.3.2024 -A16). Jutussa Emma kertoo havainneensa sisukkuutta ja periksiantamattomuutta ympärillään. Hän ylisti myös luontomme kauneutta ja väkisinkin tuli mieleen, että onko tämä mainosrahoitteinen ulostulos. Ilmeisesti ei, koska tekstissä hän toi esiin erityisesti henkilökohtaisia kokemuksia ollessaan Suomessa. Erinomainen havainto häneltä oli myös se, että kuvauspäivien vastoinkäymiset eivät lannistaneet avustajia ja hän erikseen mainitsee, että …
 

 
tapaamani suomalaiset ihmiset kuin tehtyjä elokuvan tekemiseen. Jos sää on väärä, niin he keskittyvät siihen mitä voidaan tehdä, eivätkö koskaan siihen, mitä emme voi tehdä.
 

Kaupunkiosio: Espoo irtaantui Helsinki Pridesta.
Espoo oli pääkumppanina viime vuonna, mutta tänä vuonna ei. Espoo ei tänä vuonna osallistu Helsinki Pride tapahtumaan. Yhteistyön loppumisen taustalla vaikuttavat viime kesän tapahtumat. Helsinki Pride lopetti tuolloin virallisen yhteistyön Kokoomuksen ja keskustan puolueorganisaatioiden kanssa, sillä osa puolueiden kansanedustajista oli äänestänyt translakia vastaan eduskunnassa Espoon paikallispoliitikot tekivät kesäkuussa valtuustoaloitteen, jonka mukaan Espoon tulee lopettaa kumppanuus Helsinki priden kanssa. Aloitteen mukaan Helsinki pride on irtautunut alkuperäisestä tarkoituksestaan ja ei ole enää poliittisesti neutraali tapahtuma. Aloitteen allekirjoitti 11 valtuutettua Espoon 75:stä. Allekirjoittaneissa oli perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien valtuutettujen lisäksi kokoomuksen Tero Sammallahti.
Mielestäni poliittisesti neutraalin tapahtuman ei tulisi sotkeutua valtakunnan politiikaan ja siltä osin pidän aloitetta erinomaisena.

Olen itsekin kokenut tämän tyyppistä “painostusta” tiettyjen yhdistysten ja yritysten osalta. Perusteet ovat aika horjuvia. Yleensä vedotaan siihen, että eivät voi olla tekemisissä toimijan kanssa, joka on perussuomalainen tai jotain muuta. Perusteet ovat yleensä perustuslain vastaisia.  Toivottavasti tähän tulee muutos. Yhteistyökyvyttömyys näkyy myös Asunnottomien yö-tapahtumaan liittyvissä osallistujissa ja on todella sääli, että joitakin toimijoita suljetaan pois tapahtumista. Tuntuu siltä, että asioita ei edes haluta saada kuntoon. Vain yhteistyöllä myös asunnottomien asiat saadaan kuntoon. Meillä ei ole pienenä maana varaa lokeroitua tai punkkeroitua hallitus/oppositio asetelmiin. Pahimmassa tapauksessa nämä “lokeroitumiset” estävät asioiden eteenpäin viemisen.

Tämä juttu on myös kuunneltavissa nettiradiostani ja podcastina.
 
Podcastini löytyy osoitteesta:
https://open.spotify.com/show/7AGCsAgvizQ8rJDtBjYLJL
 
Blogitekstien ohjelmat ovat nimeltään Talk Show Marko Ekqvist – blogia pukkaa.Kannattaa laittaa seurantaan seuraavat sananvapauden puolesta taistelevat online-kanavani:
Radio Vapaa Helsinki:
radiovapaa.fi/radio-vapaa-helsinki/
MyTuner soittimeen:
mytuner-radio.com/radio/radio-vapaa-489917/
Valtamedia yrittää

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): sanomalehtikatsaus, viikon blogi, Yleinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.