Viikon varrelta (28/2018)

Bioenergia ry 10.7.2018
Hyvin alkanut turvetuotantokausi jatkuu lupaavana
”Nyt sais jo sataa vettä tai vaikka vanhoja akkoja ja ukkoja töihin!” Tämä harvinainen puuskahdus kuultiin eräässä urakoitsijapalaverissa toukokuun kuivan kauden jälkeen. Sateita ja pientä taukoa turvetuotantoon saatiin odottaa kesäkuun alkuun saakka. Osaavan työvoiman pulaan ei kesäkuukaan tuonut helpotusta. Ja kuuma kausi turpeen nostossa on jatkunut heinäkuussakin.

Turvetta nostetaan mm. kasvu-, kuivike- ja energiakäyttöön. Suomen turvemaista turvetuotannossa on 0,7 %. Vuonna 2016 energiaturpeen tuotannossa oli 45 000 hehtaaria ja ympäristöturpeiden tuotannossa 5 000 hehtaaria turvemaata. Ennätyksellisen lämmin ja kuiva toukokuu tuli kuin tilauksesta täyttämään vähiin käyneitä turvevarastoja. Tuotantokentille päästiin koko maassa toukokuun ensimmäisellä viikolla, ja pouta jatkuikin sitten viikkokausia aina kesäkuulle saakka. Tämä nosti teollisuustuotannon volyymi-indeksiäkin toukokuussa, vaikka kuivuus ja tuulet alkoivat rajoittaa tuotantoa loppukuusta. Lue lisää…

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): Bioenergia ry, energiaturve, turvetuotanto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.