Viikon varrelta (35/2018)

Professori: Ydinvoimalat tärkeitä ilmastonmuutoksen torjunnassa – vihreistäkin alkanut löytyä ydinvoiman kannattajia

Yle uutiset (nettisivustolta 29.8.2018 klo 06:05)

Aalto-yliopiston energiatekniikan professori Sanna Syri toivoo avoimempaa keskustelua ydinvoiman roolista tulevaisuuden energiantuotannossa, jos maapallon lämpenemistä halutaan todella hillitä.
Professori perää keskustelua ydinvoiman roolista tulevaisuuden energiantuotannossa. Syri perustelee näkemystään sillä, että myös kansainvälisen hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n raporttien mukaan ydinvoima on yksi keskeisimmistä ilmastomuutoksen ratkaisukeinoista. Lue koko juttu. 
me/30.8.2018: Vihreiden maailmanparannus ja käytännön toiminta ovat ristiriitaisia. Toistaalta pitäisi pelastaa maapallo, mutta toisaalta keinot ja keinvalikoima pelastusoperaation suhteen ovat vahvasti toisistaan poikkeavia, sanoisin järjenvastaisia. Hiilivoimaloita ei kannata ajaa nopeutetusti alas, eikä ydinvoimasta pidä luopua. Hanhikivi on tervetullut lisä Suomen energiapalettiin tuomaan jatkuvuutta teollisuuden ja yritysten tarpeisiin.

Viikon varrelta (35/2018)

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): energianmuunto, energiapolitiikka, energiatalous, energiatekniikka, vihreät, ydinvoima Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.