Yrittäjyys kantaa Helsinkiä

Neljäntenä vaaliteemanani on

Yritysten monipuolisempi tukeminen. Yritystoiminnan aloittamiseen liittyvien esteiden purkaminen. Työllisyyttä edistävien toimintojen tukeminen.

Suomessa on 318 951 yritystä (Tilastokeskus v2010 lopussa). Jos maa-, metsä- ja kalatalous jätetään pois, yrityksiä on 262 548. Niistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 245 099 eli 93,4 prosenttia. Pienyrityksiä on 14 514 (5,5 %), keskisuuria 2 321 (0,9 %) ja suuryrityksiä 614 (0,2 %).

Suomen talouden peruskivi on yrittäjyydessä. Työpaikkoja nuorille saadaan menestyvän yritystoiminnan kautta. Menestyksen avaimet ovat yrittäjillä ja heidän pitkäjänteisessä työssään. Tämän lisäksi tarvitaan päämäärätietoisia toimia, joilla parannetaan yrittämisympäristöä suotuisaksi yrittämiselle.

Yritystoiminnan ja suotuisan yrittäjämyönteisen ympäristön luominen Helsinkiin on tärkeää jo pelkästään työllisyysnäkökulmasta.

Meidän uusien valtuutettujen tulisi muodostaa yrittäjäfoorumi tai yrittäjäneuvosto, joka pohtisi yritystoiminnan kasvun edellytyksiä Helsingin talousalueella. Voisimme myös muodostaa mentoriohjelman, jossa vanhemmat yrittäjät toimisivat neuvonantajina nuoremmille yrittäjäksi aikoville tai vasta-alkaneille yrittäjille.

Asioita, jotka voidaan viedä Helsingin yrittämisstrategiaan voisivat olla:

1 yrittäjänäkökulmaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Kaikilla tai osalla päätöksistä on myös vaikutusta toimintaympäristöön, jossa yrittäjät toimivat. Näin ollen päätösten yhteydessä tulisi aina kriittisesti arvioida niiden vaikutusta yrittämiseen ja työpaikkoihin.

2 yrittämiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyvien avustusten tarkastelu.

3 Työllistämisen helpottaminen sekä yrityksen, että työntekijän näkökulmasta. Työhönoton kynnyksen madaltaminen.

4 Julkisen sektorin yhteiskuntavastuu ja kilpailutukseen liittyvien tietojen jalkauttaminen myös kaupungin tytäryhtiöihin. Edullisin vaihtoehto ei ole aina edullisin.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 879
Tänään: 6
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414005

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Helsinki, yrittäminen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.