Bioenergiasektori odottaa hallitukselta konkreettisia toimia energiaomavaraisuuden lisäämiseksi

Näyttää siltä, että nykyhallitus ei nyt tiedosta koko kuvaa Suomen energiataloudesta ja päätösten vaikutuksista Suomen kansantalouteen.

Bioenergia ry toteaa tiedotteessan mm. seuraavaa:

”Suomi on määrätietoisesti nostanut usean vuoden ajan energiaomavaraisuutta lisäämällä bioenergiaa. Nyt tilanne on kääntymässä huonompaan. Kivihiilen ja päästöyksikön hinta on alentunut selvästi reilussa parissa vuodessa. Samaan aikaan hallitus päätti leikata puuenergian tukea ja nostaa turpeen veroa. Kotimaisen energian asemaa heikentäneitä päätöksiä tehtäessä kivihiilen uusi tuleminen ei vielä ollut ennustettavissa.”

Miksi Suomalaista työtä ja osaamista rapautetaan nyt ankarasti? Ilmeisesti järki palaa hallituksenkin touhuun viimeistään kevään kehysriihessä?. Tai sitten ei…

Bioenergia ry:n tiedotteessa todetaan mm. seuraavaa: ”Hallituksen päätökset osuvat ennen kaikkea koneyrittäjiin ja heidän työntekijöihinsä ympäri Suomea. Metsä- ja turveyrittäjät ovat investoineet satoja miljoonia euroja metsäkoneisiin, hakkureihin, turveteknologiaan ja kuljetuskalustoon. Hallituksen päätösten myötä useiden suurten kaupunkien lämmön hinta uhkaa nousta.”

Olen täysin samaa mieltä Bioenergia ry:n kannanoton kanssa: ”Hallituksen tulisi olemassa olevan perustan heiluttamisen sijaan keskittyä uusien teknologioiden ja lämpöyrittäjyyden edistämiseen. Bionesteiden ja biokaasujen edistäminen tuo uutta työtä Suomeen. Samoin lämpöyrittäjyys mahdollistaa kustannustehokkaat, nopeat ja yksinkertaiset siirtymät kotimaiseen energiaan.”

Toimintaedellytysten turvaaminen ja pitkäjänteinen energiapolitiikka tuo tulosta ja kustannustehokkuutta, josta hyötyvät kotimarkkinat ja vientiteollisuus pitkälle tulevaisuuteen. Biotalous (ja siihen liittyvä teknologia) näyttelee tulevaisuudessa tärkeää roolia, kun fossiilisten polttoaineiden saatavuus vähenee.

 

Lähde:

Bioenergia ry: Hallitukselta odotetaan kotimaisen energian ratkaisuja

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): bioenergia, biopolttoaineet, energiapolitiikka, energiatalous, energiatekniikka, hallitus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.