Videoblogit #marko2021

Ajankohtaiset videot

Strategiaohjelman 2013–2016 mukaisesti toteutettiiin kaupungin uusi johtamisjärjestelmä. Valmisteluvaiheessa tavoitteita olivat: • Kunnallisvaalituloksen heijastuminen kaupungin johtoon • Demokraattisen päätöksenteon ja sen vaikuttavuuden parantaminen • Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen roolin vahvistaminen kaupungin johtamisessa Tällä videolla kerron nämä ja toimialojen vastuualueet lähinnä pintaraapaisuna. Lautakuntien työn osalta käsiteltävien asioiden määrä on suuri ja on mahdollista, että asioiden käsittelyssä ei aina pystytä noudattamaan hyvää hallintotapaa. Tämä on vain oma arvioni ja paras vastaaja olisi lautakunnan pj tai nykyisen valtuuston valtuutetut, jotka voisivat arvioida omalta osaltaan nykyisen johtamisjärjestelmän edut ja haitat. Pääosassa pitäisi olla kaupungin asukkaat ja heitä koskevat asiat. Toteuttaako uusi johtamismalli tätä tavoittetta?
Tässä pätkässä esittelen kuluvan viikon (vko4) ohjelma-aiheita. Lyhyt esittely myös Ristikossa toimivan Konalan Asukastilan -toiminnoista, joita koordinoi Konala-seura ry. Helmikuun asukastilaohjelman osalta todettakoon, että helmikuu on vielä avoinna, koska emme tiedä vielä jatkuvatko rajoitukset tartuntatilanteesta johtuen. Keskustelin lähetyksen jälkeen myös paikalla olleiden toimijoiden kanssa (mm. Konala-seuran vpj Juho Köntti) mahdollisesti järjestettävästä vaalipaneelista, jonne olisivat tervetulleita kaikki alueen kuntavaaliehdokkaat.


Videolla esitän tärkeät yhteystiedot sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Numerot toimivat ympäri vuorokauden. Pääosin tässä lähetyksessä lehtikatsaus ja käyn läpi kaavoitus- ja suunnitteluasioita. Elinvoimaisesta keskustasta myös juttua. Laita kanava seurantaan.
Olympiastadionin lopulliset kokonaiskustannukset julkaistiin 19.1.2021. Päätöksenteko lienee ollut aikoinaan helppoa, mutta jälkeenpäin ajatellen jokin tärkeä tieto jäi sitten kertomatta. Kuuntele videolta mikä se puuttuva tieto oli.
Ajankohtaista asiaa Helsingin palveluista asukkailleen. Nyt vuorossa mielenterveyspalvelut.

 

Videoblogiarkisto

Tänne sivulle olen koonnut Yourtube-videolinkkejä Yhteiskunta ja politiikka –videoblogistani. Kanavatarjontaa teemalla Harrastukset löytyy täältä.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 657
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416664