Lehdistötiedote 29.10.2017: Tarpeenmukainen energiankäyttö ja peruskorjausten parempi suunnittelu mahdollistavat vuokratasojen säilymisen ennallaan myös HEKA:n asunnoissa

Peruskorjausten parempi suunnittelu ja nykyaikaisen talotekniikan käyttöönotto
myös vanhoissa kiinteistöissä on nykypäivää ja mahdollistaa huomattavat
säästöt yhtiötasolla. Näistä toimista koituvat säästöt voitaisiin kohdentaa suoraan myös
hoitovuokran suuruuteen. Korot ovat nyt ennätys alhaalla ja näin ollen
nykyisenkaltaisia vuokrankorotuksia ei voida pitää perusteltuina tältäkään osin.
Pääomavuokraan, johon nyt korotus kohdistui, luulisi matalien korkojen vaikuttavan
päinvastaiseen suuntaan.

Nykytekniikka mahdollistaa kohdekohtaisen reaaliaikaisen ohjauksen, seurannan ja säädön. Esimerkkinä sähkötolppien kytkeminen päälle etänä tai saunavarauksiin liittyvät varaussovellukset. Tarpeenmukainen ilmanvaihto ja säätötekniikan käyttöönotto, tekoälypohjaiset lämmön-, ilmanvaihdon ja kiinteistösähkön säätö.
Lämpöpumpputeknologioiden hyödyntäminen poistoilman lämmöntalteenotossa. Geotermisen energian hyödyntäminen kohteissa, joissa se on teknisesti ja kaavoituksen puolesta mahdollista. Tarpeenmukaisuus on päivän sana. Miksi näitä ei oteta käyttöön? Kustannussäästö pelkästään yhdenkin HEKA-yhtiön suhteen olisi huomattava näiden tekniikoiden käyttöönoton myötä. Esimerkkinä turhaan päällä olevat lenkkisaunat. Varausjärjestelmä ja siihen liittyvä säätöjärjestelmä olisi kohtuullisen edullinen investointi. Varaukset voisi tehdä ja vahvistaa puhelimeen asennettavilla sovelluksilla.

Asukkaiden ehdokkaat HEKA:n emoyhtiön ja alueyhtiöiden hallituksiin valitaan nyt syksyllä vuokranmääritysyksiköiden asukaskokouksissa. Ehdokkaiden esittelyt löytyvät
osoitteesta:
https://www.hekalaiset.fi/ehdokkaat-heka-luottamustehtavii/ehdokkaat-1-5-2018-30-4-2019/

Malminkartanossa 29.10.2017
LISÄTIETOJA
Marko Ekqvist
puh. 044 – 945 2263

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): asuminen, Helsinki Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.