Autetaan miestä mäessä

Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas käynnisti yhdessä Heikki Hurstin kanssa ruoka-avun toiminnan turvaamiseen tähtäävän keräyksen. Ennen tuota Markku Saarikangas kysyi suoraan päättäjiltämme, haluavatko nämä, että Hursti joutuu lopettamaan toimintansa muutaman sadantuhannen euron takia.

Kirje oli osoitettu suoraan Helsingin pormestarille Jan Vapaavuorelle, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljaselle sekä pääministeri Juha Sipilälle, Valtiovarainministeri Petteri Orpolle, sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle.

” Olen täysin vakuuttunut, että kaupunkien osallistuessa kustannusten jakoon yksityiset yritykset kyllä tulevat talkoisiin mukaan (kuten jo nyt ovat mukana!). Nyky lahjoittajat sekä yritykset tarvitsevat uskon, että asia on meille kaikille tärkeä ja että taakan jakajia on muitakin. Hurstien työ vaikuttaa suuresti koko pääkaupunkiseudun vähäosaisten elämään. Tuo toiminnan päättyminen maksaa monin kerroin enemmän kuin sen hengissä pitäminen – sosiaalisilla ongelmilla kun tuppaa olemaan aina vain korkeampi hintalappu mitä myöhemmin niihin puututaan.”

Tämän jälkeen alkoikin sitten tapahtumaan asioita. Toimintaan saatiin varoja keräyksen kautta siinä määrin, että akuutti hätä oli ohitettu.

Olen myös kuullut, että asian tiimoilta ollaan järjestämässä hyväntekeväisyyskonserttia.

Toiminnan jatkuvuuden kannalta on nyt tärkeää löytää ratkaisu suurten elintarvikemäärien varastoinnille. Toimintaan tulee saada kiinteä tuki useammalle vuodelle, joka mahdollistaa toiminnan suunnittelun pitkällä tähtäimellä.

Lukujen valossa avustaminen ja ruoka-avun tarve ei ole vähentynyt. Avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut vuodesta 2006 vuoteen 2018 mennessä, 600 viikoittaisesta ihmisestä noin 7 000 henkilöön.

Helsinki on suunnan näyttäjä monessakin asiassa ja ehdotankin omalta osaltani, että Helsinki näyttäisi tämänkin asian suhteen esimerkillistä esimerkkiä hoitamalla asiansa niin, että kaikilla meillä olisi ihmisarvoinen elämä rakkaassa pääkaupungissamme. Tuota asiaa odotellessa, meistä jokainen voi kantaa kortensa kekoon jo nyt ja lahjoittaa Hurstin ruoka-avulle sopivaksi katsomansa summan.

Malminkartanossa 4.2.2018

Marko Ekqvist

Rahalahjoitukset:

Saaja: Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry
Danske Bank FI80 8000 1170 0790 90
POP Pankki FI42 4730 4820 0137 05
Viesti: ”Pelastetaan Hurstin Apu”.
Rahankeräyslupa RA/2017/246

Autetaan miestä mäessä

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): lapsiperheet, päätöksenteko, vastuunkanto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.