Oma asuinalueeni, Länsi-Helsingin Kaarela, tulee kokemaan runsaasti muutoksia tulevien vuosien aikana. Kaarelan alue tulee olemaan kaupunkisuunnittelun painopistealueena. Asukkaat eivät ole kovin tyytyväisiä nyt tehtyihin päätöksiin liittyen mm. Kartanonpuistoon ja Malminkartanon juna-aseman ympäristöä koskeviin suunnitelmiin. Tietoni mukaan asemakaavaehdotus alueesta menee kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn jo vuonna 2025.
Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto ja tältä osin on pidettävä huolta, että myös asukkaiden ääni saadaan kuulumaan nyt tehtyihin suunnitelmiin. Muitakin tärkeitä asiakokonaisuuksia on tulossa valtuuston päätettäväksi tulevalla valtuustokaudella ja tältä osin haluan olla vaikuttamassa Helsingin tulevaisuuteen ja edistää omalta osaltani tiedolla johtamista päätöksenteossa. Yhteenkuuluvuus ja yhdessä tekeminen ovat tekijöitä, joiden avulla voimme luoda kaupungin, jossa vallitsee luottamus ja osallisuuden kokeminen.
Hekan asukkaana ja yhtiön hallituksen entisenä varajäsenenä pidän asumisen kustannusten kurissapitämistä myös ensiarvoisen tärkeänä. Remontteihin, kunnossapitoon (olemattomaan) ja huonosti suunniteltuihin peruskorjauksiin uppoaa Helsinkiläisten vuokranmaksajien varoja, vaikka esim. energiatehokkaita ratkaisujen käyttöönoton luulisi alentavan keskivuokria.
Hekan toiminta ja päätöksenteko tulisi ottaa takaisin valtuuston käsiin ja perusteenani ei ole pelkästään se, että Helsingin kaupunki omistaa Hekasta 100%. Hekan hallituksen asukasjäsenten lukumäärää tulee kasvattaa, jotta asukkaiden ääni saadaan kuulumaan. Tämä on asukasdemokratian kannalta tärkeä asia ja erityisesti, kun viime keväänä varajäseniä koskeva kirjaus poistettiin Hekan yhtiöjärjestyksestä.
Helsinki kasvaa, mutta millä hinnalla?
Podcastina: