Väestönkasvu hidastui pääkaupunkiseudulla

Helsinki ja Helsingin seutu ovat kasvaneet kymmenen viime vuoden aikana voimakkaasti, ensin maahanmuuton ja sitten lisääntyneen kotimaisen muuttovoiton seurauksena. Viime vuosikymmenen alussa kasvun painopiste oli Helsingissä. Vuodesta 2018 alkaen väestönkasvu on hidastunut Helsingissä, mutta nopeutunut muualla pääkaupunkiseudulla, mikä on pitänyt väestön kasvuvauhdin koko Helsingin seudulla ennallaan.
Vuoden 2020 mukanaan tuoma pudotus oli jyrkkä. Kotimaisen tulomuuton vähenemisen ja lähtömuuton kasvun seurauksena väestönkasvu lähti laskuun kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa. Sen sijaan kehyskuntien väestö kasvoi huomattavasti enemmän kuin vuonna 2019. Kehyskuntiin ja Helsingin seudun ulkopuoliseen Suomeen lähtijöiden määrän kasvun taustalla vaikuttaa todennäköisesti useita eri tekijöitä. Lomautukset ja työttömyyden kasvu työntävät ihmisiä mieluimmin pois kuin vetävät pääkaupunkiseudulle. Nuoria on mahdollisesti myös palannut kotipaikkakunnilleen korkeakoulujen ja toisen asteen siirryttyä etäopetukseen. Etätyön vaatimukset ja nopea yleistyminen on ehkä myös tarjonnut sopivan tilaisuuden kokeilla siirtymistä asumaan väljemmässä ympäristössä.

Lähde: AM-ohjelma 2020 Seurantaraportti 2021

Ajankohtaiset uutiset:

PerusÄijät ry:n syyskokous järjestettiin tänä vuonna 5.11.2023 Kyyjärvellä. PerusÄijät ry:n puheenjohtajaksi valittiin Hannes Ruokokoski Lappeenrannasta. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin:Ari Jussila (1vpj), Asmo Mikkola (2vpj), Jouko Kaltiainen (3vpj), Sami Behm, Kim Mikander, Veli Hokkanen, Jyrki Hurme ja Mikko Saari. Hallituksen varajäseniksi valittiin: Lauri Virtanen, Markku Kähkönen ja Ari Ruotsalainen. Yhdistyksen sihteerinä jatkaa Marko Ekqvist. Kokouksen alussa PerusÄijät ry myönsi pöytästandaardit Sami Behmille (nro-8) ja Marko Ekqvistille (nro-9). Viirin saaneet tähän mennessä: nro 1 yhdistykselle, nro 2 Harri Ahoselle, nro 3 Juho Eerolalle, nro 4 Mikko Wikstedtille, nro 5 Jyrki Lohelle, nro 6 Pasi Saloselle ja nro 7 Hannes Ruokokoskelle.
Aloitin työt Euroopan parlamentissa poliittisena neuvonantajana ECR -ryhmässä 14.7.2023. Seuraan lähinnä EMPL valiokunnan työskentelyä ja osallistun ko valiokunnan kokouksiin.
Väestönkasvu hidastui pääkaupunkiseudulla

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): AM-ohjelma, väestökasvu Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.