Euroopan parlamentin vaalitauko

Europpan parlamentin vaalit käydään 9.6.2024. Täällä parlamentissa alkoi vaalitauko toukokuun alusta ja vaikka tauko kuulostaa siltä, että mitään ei tapahdu, niin voin sanoa että kyllä tapahtuu. Brysselissä valmistaudutaan mm. siihen, että meppejä onkin aiemman vaalikauden (9) sijaan 15 enemmän, eli heitä on kaudella 10 yhteensä 720. ’

Tarkoittaa sitä, että täysistuntosaleihin pitää tehdä lisää istumapaikkoja. Esim. Brysselissä tehdään tätä hommaa parhaillaan.

Osallistun itse vaalien jälkeen ns. Welcome Village -tapahtumaan eli tarkoittaa käytännössä sitä, että heti vaalitulosten ratkettua mepit saapuvat tänne Brysseliin ilmoittautumaan. Ja kuten tiedätte EP on varsin byrokraattinen paikka ja hyvä niin ainakin tässä tapauksessa, koska kaikki dokumentit ja lomakkeet, jotka uusi meppi joutuu täyttämään ja allekirjoittamaan on tarkkaan mietietty konsepti.

Ilmoittautumisdeskit on sijoitettu parlamenttitalon alakertaan ns. spinellin bulevardille. Sieltä löytyy jokaiselle lomakkeelle ja toimelle oma ”rastipiste”. Eka päivä on nimittäin aikamoinen seikkailu ja sukellus brykratian ihmeelliseen maailmaan. 1. rasti on valokuvauspiste. Päivitän tähän rastit myöhemmin tarkemmin. Uusille ja vanhoille mepeille prosessi etenee hieman eri tavalla, mutta ymmärsin niin, että valokuva otetaan kaikista, koska 5 vuotta on varsin pitkä aika :).

Toisena rastina on henkilötietojen tallentaminen ja tarvittavien tunnusten saanti eri järjestelmiin. Kaikki mepit jotka saapuvat Welcome Villageen ovat kandidaattimeppejä. Ensimmäinen vahvistus tulee jäsenmaista tarkistuslaskentojen jälkeen. Toinen vahvistusetappi on ensimmäinen tai joissakin tapauksissa toinen Strasbourgin täysistunto, jossa valitaan puheenjohtaja ja puheenjohtajisto.

Kolmannessa rastipisteessä tallennetaan pankkiyhteystiedot ja jos oikein ymmärstin pankkitilejä tulee mepin ilmoittaa kaksi. Tämä on jonkinlainen tuplatsekkaus jostain jota en halua kirjoittaa tähän blogiin.

TÄMÄ OSIO JATKUU MYÖHEMMIN.

Heinäkuun täysistunto on jo 16.7. ja asialista pitkä. Äänestyslistojen suhteen pitää huolehtia, että taustatyön tekevät aiemmin tätä työtä tehneet, ainakin tämä on suositukseni Suomen delegaatiolle. Virheitä ei kannata tehdä ja antaa vihervassareille lapasyöttöjä.

Welcome Village lomakemaratoonin lisäksi meppien kannattaa tulla kärppänä paikalle heti maanantaina 10.6.. Täällä alkaa nimittäin valiokuntapaikkaneuvottelut ja näissä kannattaa olla aktiivisesti mukana, jotta saa vaikuttavan paikan. Teen tähän blogiin myöhemin listauksen näistä.

Itse seuraan CONT ja EMPL valiokuntaa ja molemmat ovat mielenkiintoisia aihepiireiltään. CONT on lähinnä budjettitarkistuksia ja EMPL työllisyys ja sosiaaliasioita koskettava valiokunta.

TARINA JATKUU…..

Brysselissä 1.6.2024

Marko Ekqvist

Euroopan parlamentin vaalitauko

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): EU week ahead. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa