Käyn Ahon laitaa…ilman paitaa (SAT, PAR, SAR, IRO)

(SAT, PAR, SAR, IRO)

No niin. nyt on Keskustan poppoo ”agiteerannut” Asko Ehon hoitamaan nykySuomen työllisyyspolitiikkaa oikein Vieraskynä kirjoituksella (HS 29.12.12) . Ei voi muuta kun ihmetellä?? Millä lihaksilla AE hoitaa nyt Harwardsista käsin tätä palettia, jossa pääsuhareina on kok ja sdp + muut piiperryspuolueet?

Pisteet menee kyllä tässä tapauksessa Soinille ja luvuin 6-0.

Nykyhallitushan nakertaa omaa lattialautaa tässä keitossa, voi voi Urpilaisellakaan ei taida tulla maaaalia tällä kertaa, koska hommahan on karannut käsistä jo aaaikooja sitten. Eikö jo Suomalaisen kilpailukyvyn murentaminen riitä? Kataisesta en sano sanaakaan siitä yksinkertaisesta syystä, että on nuorempi kuin minä.
Kuten olen aiemmin kirjoittanut, niin ei tästä mitään hyvää seuraa. Hallitus, jonka muodostaminenkin kesti ylipitkän ajan (onneksi ei tullut keskosta!) voi olla hyvä hallitus vain omasta mielestään.

Minäkin olen hyvä työtön vain omasta mielestäni. Odotan siis taas seuraavaa yt-uutista ja seuraavaa yrityskauppaa, jossa ostajana on ulkomainen yritys.

ps.

Koska tämä ja seuraavat kirjoitukseni tulevat olemaan sen verran kriittisiä (rankkoja) tekstejä nykymenosta, niin olen ottanut käyttöön ns. artikkeliluokituksen. Luokituksen tarkoituksena on estää ns. turhat veronmaksajien varoilla ”mällätyt” oikeudenkäynnit (tekijänoikeus, kunnianloukkaus ja muut oikeuskäisttelyt), jossa kirjoittamani tekstit ovat loukanneet yksityistä henkilöä, yhteisöä, yritystä tai muuta oikeustoimikelpoista elintä kohtaan. Käsitykseni mukaan, mikäli kirjoituksen tarkoitus on ennaltailmoitettu lukijalle, tulee lukijan jo tämän perusteella ”käsitellä” kirjoitus sen mukaisesti käyttämäni luokituksen perusteella. Asiaa vai asian vierestä, sen voi jokainen lukija itse päättää…

Kirjoituksissani käyttämäni luokitus 29.12.2012 lähtien on:

  • SAT = sisältää satiiria (kirjain otsakkeen jälkeen kertoo lukijalle, että kirjoitus sisältää satiiria eli aihetta käsitellään siten, että se näyttää naurettavalta, lisätietoja tästä tyylisuunnasta löytyy täältä)
  • PAR = sisältää parodiaa (kirjain otsakkeen jälkeen kertoo lukijalle, että kirjoitus sisältää parodiaa. Parodia on ivallinen, piikittelevä, liioitteleva tai koominen toisen (yleensä tunnetun ja vakavan) teoksen jäljitelmä (myös pienet epäsuorat viittaukset riittävät)., lisätietoja tästä tyylisuunnasta löytyy täältä)
  • SAR = sisältää sarkasmia(Sarkasmi (muinaiskreikaksi σαρκάζειν ’repiä lihaa’) tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. Se voi olla joskus erittäin loukkaavaa tilanteesta, aiheesta ja ihmisestä riippuen. Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on (esimerkiksi ”Olipa viisaasti tehty” väärin tehneelle ihmiselle).
  • IRO = sisältää ironiaa (Ironia eli epäsuora iva Sana juontuu kreikan sanasta είρωνεία, teeskentely.Ironia on ilmaisumuoto, jossa todellinen merkitys ja käytetyt sanat ovat ristiriidassa. Ironiaan sisältyy ajatus siitä, että asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät tai mitä niiden väitetään olevan. Ironia on tyypillisesti tilannesidonnaista eikä ironia sen vuoksi paljastu ellei ymmärrä asiayhteyttä.Vaikka ironia on huumorin alalaji, se ei ole yksinomaan hauskaa eikä ironian päätarkoituksena ole huvittaa tai viihdyttää. Ironia on monesti katkeraa, ja usein ironinen huomautus on tarkoitettu peitellyksi hyökkäykseksi tai loukkaukseksi. Lisätietoja tästä ”huumorin alalajista” täältä.)

 

 

Käyn Ahon laitaa…ilman paitaa (SAT, PAR, SAR, IRO)

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): hallitus, ironia, kansantalous, keskusta, kokoomus, parodia, sarkasmi, satiiri, sdp, vihreät (viherpiipertäjät). Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.