Koronaepidemia ja alueelliset täsmärajoitukset

Alueellisiin täsmärajoituksiin on olemassa, tai lähinnä niiden käyttöönoton ketteryyteen, teknisiä ratkaisuja. Seurannan tulee toimia koko valtakunnan alueella, mutta mahdollinen toimeenpano sitten alueellisesti. Tarvitaan on-line -järjestelmiä ja ammattitaitoinen porukka valvontakeskukseen antamaan täsmäohjeita alueille. Tilanteet nimittäin voivat muuttua hyvinkin nopeasti.

Rajoitusten purkaminen vaiheittain on toki tervetullutta. Mikäli rajoituksien suhteen annetaan alueille mahdollisuus määritellä toimien toimeenpanosta on se hoidettava keskitetysti. Valtakunnan eri alueitten tartuntatilanteen kehittymistä tulee seurata aktiivisesti ja kohdentaa toimet sitten sen mukaan. Seurantaa voidaan tehostaa yhdistämällä tähän myös matkapuhelinverkoista saatava data ja mahdollisesti myöhemmin käyttöönotettavat tartuntaketjujäljityssovellukset. Kokonaiskuvan saaminen on tärkeää tässä vaiheessa epidemiaa.

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): COVID-19, korona, koronaepidemia Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.