Marko Ekqvist eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä 5.9.2022

LEHDISTÖTIEDOTE 8.9.2022

marko2023 -kampanjatiedote

Marko Ekqvist eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä.

Perussuomalainen Helsinki ry – Helsingin piirihallitus vahvisti Marko Ekqvistin (ps.) eduskuntavaaliehdokkuuden. Asiasta tiedotettiin 5.9.2022 yhdistyksen Fb-sivuilla.

Kolmas kerta toden sanoo, kommentoi Marko Ekqvist nimeämistään. Vaalipäällikkömme Jessica Vahtera soitti ja kertoi asiasta jo edellisenä iltana. Meni vähän tunteiden puolelle siinä vaiheessa. Meillä on muodostumassa loistava ehdokasjoukko ja on aivan mahtavaa lähteä tekemään tämän tiimin kanssa töitä eduskuntavaaleissa 2023.

Ensimmäisen kerran Ekqvist osallistui eduskuntavaaleihin vuonna 2015. Tuolloin hän veti Hämeentien vaalitoimistoa, johon kohdistui ilkivaltaa ja rikottuja ikkunoita. Ilkivalta oli systemaattista ja siitä tiedotettiin laajasti tiedotusvälineissä. Kuvassa IL-lehden uutisointikuva.

Hämeentien vaalitoimiston ikkunoista kivitettiin vuoden 2015 eduskuntavaalien alla. Kuva: IL.

Ilkivalta johti siihen, että ikkunoiden paikalle oli asennettava puulevyt ja osittain siitä syystä saimme idean tilata graffititeoksen tuohon puulevyyn.

Graffititeos Hämeentien vaalitoimistolla julkaistiin 2.1.2015. Kuval IL.

Graffititeoksen julkistuksen jälkeen kyseiseen teokseen kohdistui myös ilkivaltaa ja se jouduttiin poistamaan ikkunasta. Tilalle tuli kovapuuviilulevyt, joiden turvin toimintaa sitten jatkettiin, toteaa Marko Ekqvist.

Ehdokkaiden ylläpitämä ja heidän omista varoistaan vuokraama liiketila joutui ilkivallan kohteeksi ja tekijöitä ei saatu koskaan vastuuseen, valvontakamerakuvista huolimatta.

Rikottujen ikkunoiden laseista teetettiin myöhemmin taideteokset taiteilija Markku Laitiselta ja teossarja sai nimekseen ”Vapaan demokratian puolesta”.

Alla olevassa kuvassa oikealta vasemmalle teokset: ”Li”, ”Dan” ja ”Paavo”. Kaikista näistä teoksista löytyvät kivet, jotka oli heitetty vaalitoimiston ikkunaan ja päätyivät toimiston sisätiloihin uusiksi ”sisustuselementeiksi”.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleihin Ekqvist osallistui piirin vaalipäällikkönä. Vuoden 2018 aikana Ekqvist perusti internetradio Radio Vapaa Helsingin ja kyseisen kanavan lähtyksiä lähetettiin myös FM kanavalla 97.1 MHz kolmen kuukauden ajan vaalikeväänä 2019. Ohjelmatuotannossa olivat mm. Koko Kansan Politiikkamessut -ohjelmasarja, jota Marko Ekqvist tuotti yhdessä Jukka Hankamäen kanssa. Kuvassa suora lähetys 12.3.2019 Helsingin piiritoimistolta.

Koko kansan politiikkamessut 12.3.2019 – Suorassa lähetyksessä Marko Ekqvist ja Jukka Hankamäki. Tällä kertaa aiheena finanssipolitiikka.

Radio Vapaa Helsinki jatkaa toimintaansa edelleen ja on kuultavissa Radiovapaa.fi -sivuston linkin kautta. Radio Vapaa Helsingin oma nettisivusto löytyy osoitteesta radiovapaahelsinki.fi.

Vuoden 2023 vaaliteemoja Ekqvistillä ovat ainakin turvallisuuspolitiikka (TURPO), SOTE-asiat ja energiapolitiikka. Tiedotteen teon yhteydessä Ekqvist toteaa, että päättäjiksi tarvitaan elämää nähneitä, yli 50 vuotiaita päättäjiä. Muussa tapauksessa homma ns. ”homma lähtee lapasista” ja loppupeleissä maksajaksi sälittyy muutenkin inflaation kourissa taistelevat veronmaksajamme. Valtion velka on tällä hetkellä n. 135 miljardia euroa (Lähde: Velkakello). Aika holtitonta menoa, sillä tulopuolen osalta pitäis saada myös viivan alle vientituloja, jotta homma ei kokonaan ”luiskahtaisi” tulevien sukupolviemme maksettavaksi. Toivottavasti nuoret äänestäjämme tajuavat tämän asian, koska nyt on tosi kysymyksessä. Toteaa Ekqvist ja lupaa tehdä kaikkensa, että ns. teknologia- ja tiedeministeriö toteutuu seuraavalla vaalikaudella. Tälle olisi ollut tarvetta jo tällä vaalikaudella. Teknologia- ja tiedeministeriön vetovastuulla olisivat nimenomaan innovaatioihin ja tuotekehittelyyn liittyvät hankekokonaisuudet, joilla tähdätään vientimarkkinoiden aktivoimiseen kaikilla soveltuvilla toimialoilla. Nykyisellä ministeriöjakaumalla tämä ei tunnu onnistuvan ja Ekqvist pitää tätä Suomen tulevaisuuden kannalta merkittävänä asiana, johon toivoo saavansa tukea myös muiden puolueiden edustajilta.

TEM:n vastuualueella on liikaa toimintoja ja näiden toimintojen synkronointi muiden hallinnonalojen kanssa on takkuillut jo useamman vuoden. En tiedä aivan tarkalleen, mistä tämä ongelma johtuu, mutta lupaan, että ongema poistuu, kun minut valitaan Eduskuntaan 2023. Nyt tarvitaan tekijöitä, eikä leipävirkamiehiä, jotka nauttivat kuukausipalkkaa valtion varoista, vaikka eivät saisi mitään aikaiseksi. Tähän asiaan tulee täyskäännös 2.4.2023.

Ekqvist harrastaa estejuoksukilpailuja ja on osallistunut Tough Viking Helsinki kisoihin vuodesta 2014 lähtien ja kahtena viime vuotena myös RedBull 400 Lahti juoksutapahtumaan. Seuraavan kerran Tough Viking -”järjestetään Helsingissä 10.9.2022. Kuvassa Marko Ekqvist vuoden 2022 kilpailujen loppukuvassa.

Tough Viking 2022 – Helsinki.

Lisätietoja

Marko Ekqvist

p. 045 – 1200 944

marko.ekqvist@ekqvist.fi

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1319
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416192

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): #marko2023, eduskuntavaalit 2023, energiapolitiikka, lehdistötiedote Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.