NATO-kantani

Eilisessä (17.4.2022) Lähiöilta Malminkartanossa -ohjelmassa kerroin ohjelman lopuksi NATO-kantani. Kannattaa käydä katsomassa/kuuntelemassa ko lähetys.  Alla ohjelmassa esittämäni perustelut kannalleni. Päätöksentekoa NATO-jäsenyydestämme helpottaa tietämys siitä, että meidän tulee aina tehdä itsenäisesti päätöksemme. Emme saa alistua (altistua) uhittelulle ja uhkailulle. Nyt jos koskaan, on meidän aika tehdä hyviä päätöksiä.
Helmikuun 24.2.2022 jälkeen tilanne on muuttunut täysin ja Euroopassa käydään sotaa, jolla ei ole mitään oikeutusta. Siviilikohteita pommitetaan sattumanvaraisesti ja pakenevia kansalaisia ammutaan, joko kaduille tai autoihinsa. Pakenevien autojen yli ajetaan tankeilla. Naisia ja lapsia raiskataan.
Puolustusliitto on ilmoittanut, että jos Nato-maan kimppuun hyökätään, koko liittouma osallistuu hyökkäyksen torjumiseen. Tätä suojaa on mahdollista saada myös neuvotteluiden ja hakemusprosessin aikana. Ukrainan konflikti ei eskaloidu käsitykseni mukaan minkään muun maan toimesta, kuin Venäjän.
Mikäli Venäjä kohdistaisi sotilaallista voimaansa meitä tai baltian maita kohtaan, niin Suomen ollessa Nato-jäsenenä (myös hakuprosessissa) merenkulun suojaustoiminta olisi myös päällä.
Mikäli Suomea uhattaisiin Nato-maana ydinaseilla, olisi tämänkin osalta suojaus olemassa jäsenyyden myötä. Mikäli Viro tai jokin toinen Baltian maa joutuisi Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi Suomi osallistuisi tähän tuottamalla ilmatilannekuvaa ja mahdollisesti hävittäjätorjunnalla hyökkääjän ilmavoimia vastaan. Meripuolustuksella olisi myös merkittävä rooli.
Ajanjakso, joka on nyt käsillä kestää pitkään. Venäjän suhteet ulkovaltoihin luotettavana ja luottamuksen arvoisena eivät palaudu muutamassa vuodessa, mahdollisesti vuosikymmenissä.
Muuttunut tilanne vaatii päätöksiä, joiden avulla pystymme toimimaan sotarikoksiin syyllistyneen valtion naapurina.
Edellä esitetyn perusteella, en näe mitää sellaista perustetta tai asiaa, joka toisi perustellusti muunlaisen lopputuleman tähän asiaan ja näin ollen oma kantani on, että Suomen tulee hakea NATO -jäsenyyttä mahdollisimman pikaisesti.
Suomen ja suomalaisten turvallisuuden puolesta.
Malminkartanossa 17.4.2022
Marko Ekqvist (ps) diplomi-insinööri
NATO-kantani

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): puolustusliitto NATO, turvallisuuspolitiikka Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.