Marko Ekqvist Kemijoki Oy:n hallintoneuvostoon

TIEDOTE 15.4.2018
Kemijoki Osakeyhtiö on vuonna 1954 perustettu suomalainen energiayhtiö, jonka päätoimiala on energian tuottaminen vesivoiman avulla. Yhtiön kotipaikka on Rovaniemellä. Kemijoki omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä.

Kemijoki Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 10.4.2018. Yhtiökokous valitsi hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Wille Rydmanin. Hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi Sari Essayahin. Muut hallintoneuvoston jäsenet ovat toimitusjohtaja Hilkka Halonen, johtaja Esa Hyvärinen, maanviljelijä Henna Kupsala, kansanedustaja Mikko Kärnä, kansanedustaja Markus Lohi, lakiasiainjohtaja Juha Mäkelä, diplomi-insinööri Marko Ekqvist ja johtaja Ari Henriksson.

Kemijoki Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan hallintoneuvoston keskeisin tehtävä on valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan hoitamaa yhtiön hallintoa sekä antaa hallitukselle ohjeita laajakantoisissa tai periaatteellisesti tärkeissä asioissa.

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri Marko Ekqvist kommentoi nimitystään seuraavasti:
”Energiatalouden ja ympäristöasioiden asiantuntemukseni tulee vahvasti esille ja olettaisin myös, että tarpeeseen tässä tehtävässä. Vesivoimalla on nyt ja tulevaisuudessa kriittinen rooli Suomen energiajärjestelmässä, koska säätövoiman tuotannon tarve tulee korostumaan entisestään siirtyessämme uusituviin energiamuotoihin perustuviin energiajärjestelmiin. Tulen korostamaan voimakkaasti vesivoiman merkitystä energiajärjestelmällemme ja tämän johdosta sen toimintaedellytykset tulee taata kaikissa tilanteissa. Vastuullinen ja pitkäjänteinen ympäristöstä huolehtiminen on myös keskeinen osa tätä kokonaisuutta.”

Lisätietoja:
Marko Ekqvist
045 1200 944

Lähteet:
Kemijoki Oy (wikipedia)
Kemijoki Oy hallintoelimet.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 2356
Tänään: 4
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416288

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): hallintoneuvosto, Kemijoki Oy, vesivoima Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.