Teknologiapolitiikka

Suomi tarvitsee tiede-, innovaatio- ja energiapolitiikan päälinjauksiin keskittyvän ministeriön TEM:n rinnalle.
Tavoitteena saada päätöksentekoon pitkäjänteisyyttä ja vaikuttavuutta. Perusteenani se, että nykyinen ministeriöiden työnjako ei ole optimaalinen kansantaloutemme kannalta.
TEM tekee hyvää työtä ja nimensä mukaisesti sen pitäisi keskittyä yksinomaan työ- ja elinekeinoasioihin. Tiede-, innovaatio-, teknologia ja energiapolitiikkaan liittyvien laajojen kysymysten käsittelemiseen ei jää riittävästi aikaa ja erityisesti tällä hetkellä (velkamäärän kasvaessa) tarvitsemme koordinointia näiden asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Näin saamme selätettyä vaihtotaseongelman, johon ei oikein näytä olevan ainakaan nykyhallituksella (Marinin) otetta.
Nykyisen TEM-organisaation osalta tämä tarkoittaisi ainakin sitä, että Innovaatiot ja yritysrahoitus ja Energia -osastot yhdistetään ja näistä muodostetaan Tiede- ja teknologiamininsteriö.
#marko2023 #energiapolitiikka #teknologiaministeriö #vaalit2023

Teknologiapolitiikka

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.