Turvallisuustilanne Euroopassa heikentynyt huomattavasti eiliseen verrattuna

Hyvät ystävät
Aamulla 24.2.2022 alkaneet, vahvasti tuomittavat sotatoimet Ukrainassa ovat vakavia ja horjuttavat turvallisuustilannetta Euroopassa. Konfliktin ajankohta on myös huonoin mahdollinen (ehkä tarkoituksellakin). Pandemian jälkiaallot kiertävät maailmalla ja senkin suhteen meillä ei ole vielä tiedossa mitä tulevaisuus tuo tullessaan Sars-CoV2 -virukseen liittyen.
Kaikki varmaan tietävät, että maamme on vahvasti riippuvainen tuontienergiasta. Lähes 30% tuontisähköstä tulee tai on tullut Venäjältä. Maakaasusta 100%. Raakaöljynkin suhteen lähes 70% kaikesta öljyntuonnista. Vakava paikka. Sähkön hinta on noussut suurelta osin, koska maakaasun hinta on noussut. Toki tähän vaikuttaa myös pohjoismaiden heikko vesivoimatilanne. Kuivaa ja vähän sateita. Nyt onkin syytä viimeistään käynnistää kaikki sellaiset vesivoimaan liittyvät ja keskeytyneet projektit, joilla voidaan parantaa omavaraisuuttamme sähkön tuotannossa.
Ainakin eiliseen asti turvetuotantoa oltiin vielä ajamassa alas. Olisiko nyt syytä käsitellä ja käynnistää keskustelu tämäkin asian suhteen uudestaan? Josko tämä päivä toi lisää potkua (ie. järkeä) tämän asian edistämiseksi?!
Tilanne vaikuttaa vahvasti myös asumisen kustannuksiin, koska polttoaineiden ja ylipäänsä öljyjalosteiden hinnat tulevat nousemaan. Energianhinnat nousevat koko ajan ja osaltaan kurittavat eniten juuri heikomassa asemassa olevia kansalaisiamme.
Sota lisää riskiä myös ihmisten välisiin eripuriin taistelualueiden ulkopuolella. Keskitytään nyt tukemaan Ukrainaa ja heidän kansalaisiaan. Ei lähdetä syyllistämään sellaisia henkilöitä, joilla ei ole mitään tekemistä tämän agression kanssa.
Tervetuloa keskustelemaan aiheesta lisää Lähiöilta Malminkartano -tapahtumaan su 27.2.2022 klo 14-17.
Illan isäntänä Marko Ekqvist. Linkki tapahtuman Fb-sivulle: fb.me/e/1seIojx7g
Turvallisuustilanne Euroopassa heikentynyt huomattavasti eiliseen verrattuna

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.