Uusi miljardilasku odottaa sähkönkäyttäjiä (=veronmaksajia)

Suomalaisia sähkönkäyttäjiä odottaa muutaman vuoden päästä uusi kymmenien, jopa satojen miljoonien eurojen lasku.

Miksi näin tulee käymään? Koska jatkossa myös perinteiset suuret hiili- ja ydinvoimalat ovat joutumassa tukikierteeseen. Suomen lisälasku on huomattava, mutta EU-alueella lasku kasvaa miljardeihin euroihin.

Valtiot, Suomi muiden mukana, tukevat jo uusiutuvaa energiaa, mutta monet Euroopan maat ottavat käyttöön uusia tukia myös perinteisille voimaloille.

Missä tämä viherpiiperrys sitten tulee näkymään ja kuka joutuu maksumieheksi? Ei mene enää kovin kauaa kun suomalaiset kotitaloudet, eurokriisin pyörteisiin joutuneet yrityksemme ja jo melkein alasajettu teollisuutemme maksaa kovaa laskua sähkölaskussaan. Tekeepä hyvää kilpailukyvyllemme ja työllisyyskehitykselle tämä vihreitten ”ilmaisenergia” hömppä.

Mennäänpä tämän hömpän alkulähteille, nimittäin vuoteen 1993, jolloin eduskunta päätti äänin 107-90, ettei ydinvoimaa ole tarpeen rakentaa Suomeen. Moni tekniikan ja talouden tuntija taisi muuttaa tuon päätöksen johdosta ulkomaille asumaan. Tuolloin puikoissa oli vastustajiin lukeutuneet nuori kansanedustaja Vanhanen ja pääministeri Aho (kts. lisätietoja). Keskustan edustajien lisäksi mukavan lisän tuohon kaatolukuun 107 toivat, ketkäs muut kuin juuri eduskuntavaaleissa menestyneet vihreät 10 edustajansa voimin.

Päätöksiä tehtäessä tulisi niiden vaikutuksia aina arvioida työllisyyteen ja kilpailukykyyn pitkällä tähtäimellä.

 

 

 

 

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): energiatalous, energiatehokkuus, energiatekniikka, Helsinki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.