Valtionhallinnon säästövinkkejä osa1 (SAT, SAR, IRO)

Tekstin taustoitukseksi riittänee, että kirjoitan tätä tekstiä parhaillaan TE-toimiston statuksella: työttömänä työnhakijana.

En kyllä kiellä, että etteikö tämän purkauksen taustavaikuttimena olisi myös aiemmat tapahtumat, jolloin minulle esimerkiksi luvattiin vakituinen työpaikka, mutta tuo paikkahan meni sille uuden pomon vanhalle kaverille.

Näin jälkeenpäin ymmärrän entistä paremmin näitä valtionhallinnon ”virkamiesten” hyvä veli -päätöksiä. Ensimmäinen tarkoitus on tietenkin pitää oma työpaikka ja toiseksi tärkeimpänä pontimena on järjestää hyvä työpaikka myös kaverille.

Jaaha otsakehan oli säästövinkit valtionhallinnossa, mitä  ja miksi ihmeesä lähden taustoittamaan tätä asiaa em. kuvauksen kera? Syy lienee se, että tässä osassa kerron hyviä säästövinkkejä, joilla valtionhallinnon tuottavuutta voidaan parantaa nimenomaan henkilöstöteknisin keinoin. Auttaa esimerkiksi niiden maksujen hoitamiseen, jotka nyt joudutaan tilittämään Etelä-Euroopan maiden tukemiseen.

Vinkki1:

Virastojen ja alueyksiköiden kannattaa välittömästi irtisanoa kaikki määräaikaiset työsuhteet. Ei ne määräaikaiset kuitenkaan mitään pysty sanomaan tai puolustautumaan, kyllä ne hommat muutenkin tulee tehtyä varsinkin nyt kun pitää SÄÄSTÄÄ ihan vaan kun se on jo perusteltua kansantaloudenkin kannalta (huom. olen itse ollut valtionhallinnon määräaikaisissa työsuhteissa koko työurani muistaakseni nyt noin 20 kertaa ja käsitykseni mukaan kaikki sopimukset laittomasti määräaikaisina).

Perustelu: Osalle määräaikaisista työsuhteisista on kertynyt jo niin huomattava osaamistausta, että ei valtionhallinnon kannata missään tapauksessa hyödyttää tätä osaamisresurssia. Samaan tehtävään kannattaakin aina palkata uusi työntekijä, jolloin ainakin vakituisessa työsuhteessa oleva voi perustella oman työpaikkansa säilyttämistä ”koulutustehtävillä”, jotka ovat välttämättömiä lakisääteisten ja asetuksen mukaisten tehtävien hoitamiseksi.

 

 

 

 

Lähde

 

 

 

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 2002
Tänään: 3
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414275

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): eurokriisi, Helsinki, ironia, sarkasmi, valtionhallinto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.