Artikkeliluokituksista

Jatkossa osa kirjoituksistani tulevat olemaan sen verran kriittisiä (rankkoja) tekstejä nykymenosta, niin olen ottanut käyttöön ns. artikkeliluokituksen.

Luokituksen tarkoituksena on osittain osaltaa estää ns. turhat veronmaksajien varoilla ”mällätyt” oikeudenkäynnit (tekijänoikeus, kunnianloukkaus ja muut oikeuskäsittelyt), jossa kirjoittamani tekstit ovat aiheuttaneet mielipahaa organisaatioissa, yrityksissä tai muissa oikeustoimikelpoisissa elimissä.

Täytyy vielä muistutta, että pyrin kritisoimaan KAIKISSA kirjoituksissani organisaatioiden menettelytapoja ja käytäntöjä erityisesti, kun kysymyksessä on verovaroin ja Suomalaisen veronmaksajan tukemasta toiminnasta, jossa organisaation toimijat ovat menettelyllään aiheuttaneet turhaa kuormiutusta veronmaksajille. Mikäli havaitsen kritisoitavaa niin nostan ne näissä artikkeleissa esille, vaikka vain keskustelun avaamiseksi.

Käsitykseni mukaan, mikäli kirjoituksen tarkoitus on ennaltailmoitettu lukijalle, tulee lukijan jo tämän perusteella ”käsitellä” kirjoitus sen mukaisesti käyttämäni luokituksen perusteella. Asiaa vai asian vierestä, sen voi jokainen lukija itse päättää…

Kirjoituksissani käyttämäni luokitus 29.12.2012 lähtien on:

  • SAT = sisältää satiiria (otsakkeen jälkeen kertoo lukijalle, että kirjoitus sisältää satiiria eli aihetta käsitellään siten, että se näyttää naurettavalta, lisätietoja tästä tyylisuunnasta löytyy täältä)
  • PAR = sisältää parodiaa (otsakkeen jälkeen kertoo lukijalle, että kirjoitus sisältää parodiaa. Parodia on ivallinen, piikittelevä, liioitteleva tai koominen toisen (yleensä tunnetun ja vakavan) teoksen jäljitelmä (myös pienet epäsuorat viittaukset riittävät)., lisätietoja tästä tyylisuunnasta löytyy täältä)
  • SAR = sisältää sarkasmia(Sarkasmi (muinaiskreikaksi σαρκάζειν ’repiä lihaa’) tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. Se voi olla joskus erittäin loukkaavaa tilanteesta, aiheesta ja ihmisestä riippuen. Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on (esimerkiksi ”Olipa viisaasti tehty” väärin tehneelle ihmiselle).
  • IRO = sisältää ironiaa (Ironia eli epäsuora iva Sana juontuu kreikan sanasta είρωνεία, teeskentely. Ironia on ilmaisumuoto, jossa todellinen merkitys ja käytetyt sanat ovat ristiriidassa. Ironiaan sisältyy ajatus siitä, että asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät tai mitä niiden väitetään olevan. Ironia on tyypillisesti tilannesidonnaista eikä ironia sen vuoksi paljastu ellei ymmärrä asiayhteyttä.Vaikka ironia on huumorin alalaji, se ei ole yksinomaan hauskaa eikä ironian päätarkoituksena ole huvittaa tai viihdyttää. Ironia on monesti katkeraa, ja usein ironinen huomautus on tarkoitettu peitellyksi hyökkäykseksi tai loukkaukseksi. Lisätietoja tästä ”huumorin alalajista” täältä.)

Lähde: Wikipedia

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 2052
Tänään: 6
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 416148

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): kritiikki, määritelmiä, veronmaksajat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa