Euroopan parlamentin tuleva viikko 13.-19.11.2023

Valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokoukset, Bryssel
Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa.
Kansalaisvapauksien valiokunta hyväksyy kantansa lakiehdotukseen, jonka tavoitteena on torjua ja ehkäistä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä verkossa ja parantaa lasten suojelua verkossa (tiistaina).
Meren saasteet.
Liikenne- ja matkailuvaliokunta vahvistaa kantansa EU:n sääntöjen päivittämiseen laivojen laittomien päästöjen torjumiseksi mereen. Lakiehdotuksessa kiellettäisiin laivojen jäteveden ja jätteiden purkaminen jo voimassa olevan öljynpäästökiellon lisäksi. Se ottaisi käyttöön myös tiukemmat rangaistukset ja enemmän mahdollisen saastumisen tarkastamista paikan päällä (torstaina).
Täysistunnon valmistelut.
Poliittiset ryhmät valmistautuvat 20.–23. marraskuuta pidettävään istuntoon, jossa parlamentin jäsenet keskustelevat ja äänestävät uusista säännöistä, jotka helpottavat pakkausten uudelleenkäyttöä ja kierrätystä sekä vähentävät tarpeettomia pakkauksia ja jätettä, toimenpiteistä korjausoikeuden vahvistamiseksi ja kestävän kulutuksen edistämiseksi. Kemiallisten torjunta-aineiden käytön vähentämisestä ja suunnitelmista lisätä Euroopan Net-Zero-teknologian tuotantoa. He keskustelevat ja äänestävät myös uusista kuorma-autojen ja linja-autojen hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteista, heidän panoksestaan YK:n ilmastonmuutoskonferenssissa 2023 Dubaissa, heidän ehdotuksistaan kesäkuun 2024 EP-vaaleissa pääehdokasprosessin ja äänestysaktiivisuuden lisäämisen osalta ja EU:n perussopimusten uudistamisesta EU:n toimintakyvyn parantamiseksi ja kansalaisten äänen vahvistamiseksi.
Istuntoa edeltävä lehdistötilaisuus.
EP:n lehdistöpalvelu pitää tiedotustilaisuuden eduskunnan poliittisten ryhmien edustajien kanssa perjantaina klo 11.00 (Anna Politkovskaja-huone, lehdistökeskus, Bryssel).
Presidentin päiväkirja.
Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola tapaa keskiviikkona Armenian ulkoministerin Ararat Mirzoyanin ja Latvian presidentin Edgars Rinkēvičsin.
Euroopan parlamentin tuleva viikko 13.-19.11.2023

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): EU week ahead, Euroopan parlamentin tuleva viikko, Yleinen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.