Geolämpölaitoksen rakentaminen Helsingin Ruskeasuolle käynnistynyt

Helsingin ensimmäisen keskisyvän geotermisen lämpökaivon poraaminen käynnistyy Ruskeasuolla syyskuun alussa. Ruskeasuon geolämpölaitos toimii Helenin pilottikohteena, jossa testataan ja kehitetään poraustekniikkaa ja muita teknisiä ratkaisuja uusille geolämpökohteille.
Arvion mukaan 2,5 kilometriä syvän lämpökaivon poraaminen kestää noin neljä kuukautta, kaiken kaikkiaan laitoksen rakentamiseen arvioidaan kuluvan noin kahdeksan kuukautta. Geolämpölaitos mahtuu pieneen tilaan: maan päälle siitä näkyy vain merikontin kokoinen rakennus, johon sijoitetaan lämpöpumppu. Ruskeasuon geolämpölaitos tuottaa hiilineutraalia kaukolämpöä 1,8 GWh vuodessa sekä kaukojäähdytystä 0,8 GWh. Määrä vastaa n. 180 kerrostalohuoneiston lämmittämistä.
Faktat Ruskeasuon geolämpölaitos rakennetaan Hakamäentien läheisyysteen. Geolämpökaivo on keskisyvä, tavoite 2,5 kilometriä. Geolämpölaitos on tavoitteena saada tuotantoon 2022. Geolämpölaitoksen ympärille asennettavan aurinkovoimalan teho on 20 kWp. Helenin ensimmäinen geolämpölaitos toimii pilottina, jossa testataan ja kehitetään poraustekniikkaa ja muita teknisiä ratkaisuja. Samalla kerätään käyttökokemusta geolämmöstä ja hankitaan uutta tutkimustietoa. Tutkimuksessa hyödynnetään 3D-seismistä heijastustutkimusta, ja tutkimustuloksia analysoidaan tekoälyn avulla.
Lähde: Helen 23.08.2021

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 203
Tänään: 5
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 74524

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsen. PerusÄijät ry, sihteeri ja taloudenhoitaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.