Ilmasto-ongelman nopeat ratkaisut – hoh hoijjaa….

Kyllä on taas HS:n toimitus päässyt rellestämään ilmastoaiheella (HS Vieraskynä 22.04.13). Mikä helvetin ilmasto-ongelma? Eikö Suomessa ole enneminkin leipäjono-ongelma?

Vieraskynäkirjoituksessaan Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professori Atte Korhola tuo esiin tärkeitä faktatietoja ilmastoomme vaikuttavista tekijöistä. Tosin en kyllä ymmärrä miksi näitä asioita pitäisi lokeroida ”hiilidioksidipäästöjen” tai ”noki- ja metaanipäästöjen” kesken?

Eikö päästövähennykset synny energia- ja tuotantotekniikan tehokkuuden kautta ”sivutuotteena”. Miksi aina pitää mainita ”ilmasto-ongelma tai vastaava termi”. Eikö nyt ole ilmeisen selvä, että ”pelottelu” kyseisellä aiheella ei tuota tulosta. Tarkoitan tällä lähinnä sitä yksinkertaista seikkaa, että eikö voisi perustella näitä asioita taloudellisilla vaikuttimilla?

En myöskään usko, että kovin moni kehittyvä talousmaa panostaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, kun toisessa vaakakupissa on oman maan talouskasvu. Tässähän olisi Suomalaisella teknologiateollisuudella markkinarako tuottaa ja toteuttaa energiatehokkuushankkeita, koska osaamista on. Tosin nykyisen nuorhallituksen toimet romuttavat nämäkin hankkeet. Onhan se jo nähty kuinka perusteollisuus on ajettu alas tai toiminnot on siirretty ulkomaille….

Viherpiiperöinnin sijaan voisi ottaa käyttöön realistiset keinot energiatehokkuuden parantamiseksi. Ei ole mitään järkisyytä romuttaa Suomalaista teollisuutta ilmastomuutoshömpän takia.

ps. Atelle vielä: faktat ok, mutta kyllä paistoi läpi nämä tutkimusrahoitukseen liittyvät seikat. Voisitko seuraavalla kerralla kirjoittaa niistä konkreettisista toimenpiteistä, joiden avulla säästetään rahaa niinikään mainitsematta ilmasto-ongelmaa, johon ei ole oikein vielä varmuutta onkohan kaikki ihmisen aikaansaannosta?

ps2. metaanipäästöistä kirjoittaessasi, voisitko myös ottaa esille ns. villieläinten metaanipäästöt (porot, hirvet, jne) ? Entä merenalaiset päästölähteet? Taitaa nimittäin ihmisperäiset lähteet jäädä tässä yhteydessä kakkoseksi.

 

Marko Ekqvist, energiatalouden – ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri

 

 

 

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.
Kategoria(t): energiatalous, energiatehokkuus, energiatekniikka, kritiikki Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.