Valviran virkamiehille vain sakkoja

Mikäli viran- tai toimenhoito on niin hektistä, että ei ehdi hoitamaan varsinaista virkatyötään kunnolla, tulisi minun mielestäni kyseinen virkamies  irtisanoa tehtävästään välittömästi. Veronmaksajien rahoilla kun toimitaan, niin aina löytyy pätevämpiä ja paineensietokykyisempiä henkilöitä hoitamaan kyseisiä virkoja.

Lintulahti.

Lintulahti.

”Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme Valviran virkamiestä sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisista valelääkäriepäilyjen yhteydessä (HS 26.4.2013). Valviran lupaosaston johtaja Jussi Holmalahti ja toinen virkamies saivat maksettavakseen 60 päiväsakkoa. Kolmas virkamies sai 80 päiväsakkoa. Heidän tuloillaan maksettavat summat vaihtelevat 3 120 euron ja 3 900 euron välillä.

Valviran mukaan ei ole syytä purkaa heidän virkasuhteitaan. Olisin kuitenkin sitä mieltä (viimevuoden työttömänä olleena), että välitön irtisanominen on tässä tapauksessa ainoa oikea ratkaisu. Säästyy veronmaksajien rahoja noin niinkuin pitkällä tähtäimellä…nääs.

”..Puolustus vetosi oikeudessa raskaan työtaakkansa kuormittavuuteen. Oikeuden mukaan se ei kuitenkaan vähentänyt laiminlyönnin merkittävyyttä.”

Aivan oikein mutta lisäksi olisi pitänyt tehdä selväksi, että jatkossakin ”kuormittavuus” ja ”raskas työtaakka” saattaa aiheutta ongelmia.

Mitä tästä nyt sitten opimme? Emme mitään, koska sama meno jatkuu. Jaa että mikä sama meno? No, kyseiset ”virkamiehet” pääsevät peittelemään muita aikaansaamiaan vahinkoja taas kaikessa rauhassa veronmaksajien rahoilla.

 

 

 

 

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1355
Tänään: 5
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 413996

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): ironia, kansantalous, kritiikki, valtionhallinto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.