Korona – Suomen tilanne

  • Riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko Suomessa ja Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan.
  • Tartuntoja on todettu jokaisessa Suomen maakunnassa. Suurin osa tapauksista on todettu Uudenmaan alueella. Epidemia etenee eri tahdissa eri puolilla maata.
  • Kaikki tartuntaketjut eivät ole enää tiedossa. Tartuntaketjuja pyritään edelleen selvittämään, jotta epidemian etenemistä voidaan hidastaa.
  • Hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.
  • Hallituksen linjaamien toimenpiteiden myötä muun muassa kouluja ja oppilaitoksia on suljettu, julkisia kokoontumisia, liikkumista ja rajanylittämistä on rajoitettu, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia on lisätty. Linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 saakka.
  • Eduskunta hyväksyi 27.3. hallituksen esityksen Uudenmaan maakunnan eristämisestä.
  • Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella ja muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla, tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Vapaa-ajan matkustus Uudenmaan maakuntarajan yli ei ole sallittua. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Liikkumisrajoitukset ovat voimassa 19.4.2020 saakka.

Lähde: THL

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1635
Tänään: 6
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414001

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): koronaepidemia Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.