Perusasiat kuntoon

Talouden taantuman pitkittyessä monet yritykset ja muut toimijat saattavat tehdä hätiköityjä päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Pitkäjänteisellä ja johdonmukaisella politiikalla saamme luotua toimintamalleja ja hyviä käytäntöjä läpi kaikkien toimintasektoreiden.

Toimintojen alasajo ei ole oikea tie. Toimintoja voidaan tehostaa ja tavoitteet saavuttaa muillakin keinoin. Eräs tehokkaimmista keinoista on koulutukseen ja tutkimukseen satsaaminen. Tarvitaan ketteryyttä ja uuden tiedon uudenlaista prosessointia, jotta voimme tuottaa laadukkaita palveluita ja tuotteita vientituotteiksi. Perustutkimuksen rahoituksen turvaaminen ja samalla voimakas panostaminen soveltavaan tutkimukseen ja siitä edelleen tuotteiksi ovat ne perusasiat, joiden kuntoon saattaminen tuottaa tietyllä aikajänteellä hyviä tuloksia.

Esitänkin tässä yhteydessä, että Suomen seuraavassa hallituksessa tulisi olla pelkästään tuotteistukseen ja innovaatioihin keskittyvä ministeri. Olkoon nimike vaikka innovaatioministeri. Perusteena on se, että tämä asia on siinä määrin ratkaiseva koko Suomen tulevaisuuden  kannalta ja että tähän liittyviä asiakokonaisuuksia ei yksinkertaisesti voi hoitaa vasemmalla kädellä.

Energiapolitiikan, samoin kuin teollisuuspolitiikan on palveltava Suomalaisten etua. Tukipolitiikaan perustuva energiantuotanto ei palvele ketään. Tuulivoimankin osalta voidaan perustellusti puhua rahantekomyllystä, joka vääristyneen tukipolitiikan keinoin syö rakenteitamme.

Ilmastomuutoksen ehkäisyyn vetoaminen ei enää ole perusteltua, kun vaakakupissa ovat Suomen etu ja puhkeamassa oleva ilmastokupla.

Asiat tulee tehdä tärkeysjärjestyksessä…. ja joka tapauksessa viimeistään siinä vaiheessa, kun ne on pakko tehdä.

Marko Ekqvist
eduskuntavaaliehdokas  157 Helsinki

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 305
Tänään: 4
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 74583

Tietoja ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsen. PerusÄijät ry, sihteeri ja taloudenhoitaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking
Kategoria(t): bioenergia, eduskuntavaalit2015, energiapolitiikka, energiatalous, energiatehokkuus, hallitus, kansantalous, teollisuus, teollisuuspolitiikka, vientiteollisuus, ympäristötekniikka Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.