Sairaanhoitajapäivät 2018

Perussuomalainen Helsinki järkkäsi tänäkin vuonna osaston (3b29)  Sairaanhoitajapäville 2018. Standipäivystyksen hoidin itse torstaina 22.3.2018 aamupäivästä ja siten perjantaina olin paikalla koko päivän. Ehdin tuolloin mukavasti kiertää myös muilla ostastoilla. Kyllä oli hienosti järjestetty tilaisuus. Päätöikseni teen terveydenhuollon tilastoihin liittyviä tunnuslukuja suun terveydenhuollon osa-alueella ja valmiina siis vastaamaan näihinkin kysymyksiin.  Ennen tätä toimin Stakesin mielenterveysryhmän datamanagerina ja perehdyin tuolloin mm. lasten- ja nuorten psykiatrian erikoisalan kysymyksiin. Osallistuin tuolloin näyttöön perustuvan lääketieteen referenssikirjaston luomiseen selainpohjaisella sovelluksella. Tuossa sovelluksessa oli yhdistettynä n. 40 000 tutkimusta ja niihin liityvät potilaskokeet (PsiTri -projekti)

Ohjelmatarjontaa oli luennoista tuote/palveluesittelyihin. Kävin itse kuntayhtymien ja joidenkin organisaatioiden standeillä ja haastattelin heitä kysyen, millä mielellä mennään kohti syksyä ja maakuntavaaleja. Eipä kovin moni ilmoittanut kannattavansa SOTE-uudistusta sellaisenaan.

Pysähdyin keskuisteluihin mm. Viranomaisverkko, Helsingin kaupungin, Metropolian, Vaasan keskussairaalan ja Soite-kuntayhtymän -osastoilla. Tuntui, että kahden päivän tapahtuma-aika ei riitä. Ohjelmaa oli sen verran runsaasti.

Klinikkalavalla oli myös mielenkiintoista ohjelmaa. Seuraavassa listaus molempien päivien ohjelmasta.  Ammatillinen kuntoutus työelämässä jatkamisen tukena, Stadin Sote – kohti tulevaisuutta. Parhaat käytännöt, Hiv-kotitestit tulevat Suomeen, Katkeamaton hoitokontakti – etähoito sitouttaa, Toteutuuko näyttöön perustuva toiminta hoitotyössä? Asiaa paperittomien terveyspalveluista: Keitä ovat paperittomat potilaat? Missä ja miksi heidät tulisi hoitaa?, Millaista on onnistunut opiskelijaohjaus?, Sairaan hyvä tietäjä –tietovisailu, Midline-katetrien laittaminen ultraääniohjauksessa sairaanhoitajan toimesta, Sairaanhoitajana kehitysvamma-alalla, Läheistyö, puheeksiotto ja palveluohjaus, Vieritutkimuspassi-verkkokoulutus pikatestejä tekeville hoitajille, Miten hoitaa potilasta kun kaikki ympärillä muuttuu – hoitaja ja potilas uuden tekniikan hyödyntäjinä, Ihmiskaupan uhri asiakkaanani?, Kansalaisten elvytystaidot ja sydäniskurit maaseudun kartalle,  Paremmalla nukkumisergonomialla parempaa suorituskykyä, Vuoden Unihoitajan julkistaminen, Unettomuuden lääkkeetönhoito, Digihoitajan EWS, Kasvojen piirteiden kohotus täyteaineella (Nordic Skin / CCAAM).

Perjantaina standillamme kävi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri. Hänen tervehdyksensä Sairaanhoitajapäiviltä löytyy täältä.

Kiitokset kaikille ständillämme piipahtaneille vieraille, avustajille, päivystäjille, messuvieraille ja  näytteilleasettajille. Jokelle erityiskiitokset tavaraoiden roudauksesta.  Kiitos!

 

 

Sairaanhoitajapäivät 2018

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): messut, sairaanhoitajapäivät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.