TE-toimistot saamassa pyyhkeitä eduskunnan oikeusasiamieheltä työvoimapoliittisten lausuntojen käsittelyajoista

Kantelin Eduskunnan oikeusasiamiehelle TE-toimiston ja Kelan työttömyysetuuksiin liittyvien päätösten hitaudesta, tehottomuudesta ja puutteista hoitaa asioiden käsittelyä. Vastauksen perusteella en ollut ainoa, joka oli tehnyt vastaavan kantelun vuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 aikana. Kela selvisi tästä painetestistä nippa nappa, mutta sitten mitä tulee TE-keskuksen toimintaan, niin sehän tuottikin tulosta. Oikeusasiamies puuttuu oman toimivaltansa puitteissa vähän raskaammin tämän ko toimiston touhuihin.

Kantelussani toin esiin myös, että tulisiko jatkossa tarkemmin selvittää viranhaltijoiden kykyä tehdä päätöksiä, joissa asiakkaiden henki ja terveys on vaarassa. Suosittelin siis TE-toimiston työntekijöille psykologisia testejä motivaatiotasoista ja samassa yhteydessä ehdotin, että heille voitaisiin tehdä myös samalla älykkyystestit. Tämä siis pelkästään siitä syystä, että katsoin oman asiani käsittelyssä niin päättömiä asioita, että niitä ei järkevästi ajatellen pysty edes kuvittelemaan kuinka eri maailmassa tämä porukka leijailee. No tähän kysymykseeni oikeusasiamies ei ottanut sen kummemmin kantaa.

Lakisääteisen enimmäiskäsittelyajan ylitykset ja minun sekä monen muun osalta ovat johtaneet tilanteeseen, jossa oikeusasiamies ottaa tutkittavakseen työvoimapoliittisten lausuntojen käsittelyajat maan kaikissa TE-toimistoissa.

Periksiantamattomana luonteena en antanut periksi, vaikka kovasti yrittivät nujertaa minut.

Mikäli sinulla on vastaavia kokemuksia tai olet tilanteessa, jossa et enää jaksa taistella, niin ota minuun yhteyttä.

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1210
Tänään: 1
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 414339

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): TE-toimistot, työvoimapoliittiset lausunnot Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.