Ansiomerkit palautettu – Uudenmaan TE-keskus ei arvosta elinkeinoelämän eteen tehtyä työpanosta

Palautin saamani ansiomerkin keväällä 2019. Alla saatekirje Keskuskauppakamarille asiasta. Syynä tähän toimenpiteeseen oli pelkästään Uudenmaan TE-keskuksen viiveet ja siitä seurannut nöyryytys niin itselleni, kuin perheelleni. Mikäli työttömyysturvalaki on niin tiukka ja ei ota riittävän hyvin huomioon uusia nykypäivän tilanteita huomioon, niin siinä tapauksessa tuollaista lakia pitää muuttaa. Omassa tapauksessani kysymys oli tulkinnasta oliko työ jota tein uusi vai vanha työ. Uusi työ siitä näkökulmasta, että tein sitä uuden työnantajan nimiin. Pidin itse työtä vanhana työnä, sillä vain toimijat ympärilläni vaihtuivat, joka sinänsä ei ole minusta riippuvainen tekijä kuin siltä osin, että olin myöntyväinen vaihtamaan työnantajaa, koska asiaa minulta kysyttiin.

21.4.2019 SAATEKIRJE
Hyvä vastaanottaja

Palautan saamani ansiomerkin. Päätin palauttaa sen, koska Uudenmaan TE-keskus päätti katkaista ansiosidonnaisen päivärahani viime vuoden (2018) puolella vedoten, siihen että työnantajani oli vaihtunut, vaikka olen ollut samassa työtehtävässä ja toimipisteessä vuodesta 2006 lähtien. Käsittääkseni ei ole minun syy, että tilaaja päättää vaihtaa työn toimittajan toiseen. Omalta osaltani vaihdoin samaan työhön liittyvän päätoimijan työntekijäksi ja tästä vaihdoksesta oli sovittu ennen kesälomakauden 2018 alkua. Minua siis rangaistiin siitä, että minut kutsuttiin työskentelemään työstä vastaavan toimijan kanssa alihankintana tekevän yhtiön sijaan. Työ, jota teen on lauantaisin tehtävää kunnossapitotyötä ympäri vuoden ja vaatii kohtuullisen säännölliset elämäntavat ja huomattavaa sinnikkyyttä. Olen työssäni opastanut ja perehdyttänyt lukuisia nuoria työntekijöitä vastuulliseen teollisuuden kunnossapitotyöhön ja katson tässä samalla, että TE-keskus ei arvosta tätäkään osaa työstäni.
TE-keskuksen päätös suisti perheeni talouden entistä pahempaan tilaan ja leipäjonoasiakkuuteen. Vaimon lääkkeet saimme Kannelmäen seurakunnan diakoniatyöltä. Vaimon terveydentila on myös heikentynyt tämän prosessin aikana.
Päätelmäni tästä asiasta on, että TE-toimisto ei arvosta tekemääni työtä maan elinkeinoelämän eteen ja en ole tämän johdosta ansainnut sitä.
Tätä kirjettä kirjoittaessani olen edelleen osa-aikatyötä tekevä ja pudonnut Kelan peruspäivärahalle ja odotan 14.12.2018 lähtien minulle maksamattomia työttömyyspäivärahoja ja siihen liittyvää TE-toimiston päätöstä. Tutkivat nyt yrittämistäni, jota ei ole kuin laskutusyhtiön (ukko.fi) kautta, kuten viimeiset pari vuotta.

Tilanteeni on pysynyt samana ja minusta riippumattomien päätösten hitaudesta johtuen heikentää entisestään perheeni tilannetta. Asiakkaalle jää tästä vitkastelusta ja hitaudesta väkisinkin mielikuva tehottomasta toiminnasta, joka ei millään tavoin palvele yksilön työllistymistä puhumattakaan epäsuorista vaikutuksista elinkeinoelämällemme.

Helsingin Malminkartanossa 21.4.2019

Marko Ekqvist, DI
tohtorikoulutettava
p. 045 1200 944

Tämän jutun lukeneet (17.10.2021 lähtien): 1738
Tänään: 2
Sivustolla kävijät yhteensä (17.10.2021 lähtien): 415888

Tietoja Marko "The Rock" Ekqvist

Energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri, tohtorikoulutettava, tekoälytutkija. Poliittinen neuvonantaja Euroopan parlamentti ECR. / Policy Advisor EP/ECR. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan yksilöasioiden jaoston jäsen (2021- ). Helsingin kaupungin asunnot (HEKA) -hallituksen varajäsen. Asukkaiden valitsema (2022- ). PerusÄijät ry, sihteeri (2022 - ). Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa. #fitoverfifty #nogainwithoutpain #toughviking #marko2025
Kategoria(t): elinkeinopolitiikka, TE-toimistot, tehokkuus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.